Acasa Stiinta-ITStiinta Veşti proaste pentru chiulangii – Apar uniformele cu senzori

Veşti proaste pentru chiulangii – Apar uniformele cu senzori

scris de A.B.
10 afisari

Premieră mondială în Vitoria da Conquista, un oraş brazilian de 300.000 de locuitori: 20.000 de elevi au început să folosească o uniformă şcolară dotată cu senzori, ce anunţă automat părinţii dacă aceştia chiulesc de la cursuri.

S-a terminat cu chiulul. Uniformele purtate de elevi sunt dotate cu un cip ce detectează atunci când elevii ajung la şcoală, transmiţând automat un SMS către părinţi pentru a-i informa. De asemenea, dacă elevii nu au ajuns la curs la 20 de minute de la începerea sa, părintele va primi un SMS cu mesajul „copilul dumneavoastră nu a ajuns la şcoală”. Secretarul de stat Coriolano Moraes afirmă că sistemul va fi extins până la finalul anului la toţi cei 43.000 de elevi din oraş.

Oficialul a explicat de ce a recurs la aceste «uniforme inteligente»: „Am observat că părinţii îşi aduceau copiii la şcoală, dar pentru că se grăbeau spre serviciu, nu aşteptau mereu pentru a vedea dacă aceştia intră în clădire”.

Moraes afirmă, potrivit D: News, că Vitoria da Conquista este primul oraş din Brazilia şi, cel mai probabil, din lume, care apelează la acest sistem. Oficialii oraşului au anunţat că proiectul a costat aproximativ 700.000 de dolari americani. Autorităţile afirmă că uniformele pot fi spălate şi călcate fără a afecta cipul integrat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS