Vezi care este pandemia secolului al XXI-lea | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Vezi care este pandemia secolului al XXI-lea

Vezi care este pandemia secolului al XXI-lea

scris de L.M.
7 afisari

Obezitatea este una dintre cele mai mari ameninţări pentru sănătatea individuală şi colectivă şi poate fi considerată o pandemie a secolului al XXI-lea.

obez

Vezi care este pandemia secolului al XXI-lea (foto: csmonitor.com)

Specialişti spanioli, portughezi şi latinoamericani, reuniţi la Madrid, au avertizat că nici o naţiune, nici un grup etnic şi nici o grupă de vârstă nu se află la adăpost în faţa acestei pandemii a cărei incidenţă este în creştere, transmite Moldpres, care citează agenţii de presă intrenaţionale. Specialiştii au reamintit că există numeroase studii care confirmă că cei expuşi cel mai mult riscului de a deveni obezi sau supraponderali sunt cei din mediile sociale sărace şi slab educate, mai ales din ţările mai puţin dezvoltate.

Astfel, în state precum Mexicul sau Brazilia, obezitatea se suprapune cu o stare de malnutriţie severă, „acesta fiind rezultatul unei interacţiuni complexe între factori genetici şi ambientali”. În concluziile reuniunii se recomandă acordarea unei atenţii deosebite obezităţii infantile, subliniindu-se că „este mai uşor să previi decât să tratezi, iar lupta trebuie dusă împotriva obezităţii, nu împotriva celui obez„.

1 comentariu

US 01-10-2012 - 16:34

Asta e mai putin periculoasa decat pandemia provocata de parazitul oribilus ji danus.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult