Acasa Stiinta-ITStiinta Vezi cum va arăta avionul viitorului (VIDEO)

Vezi cum va arăta avionul viitorului (VIDEO)

scris de D.P.
2 afisari
În anul 2050, călătoria cu avionul va căpăta o nouă dimensiune. Prin cabina de pilotaj  se va vedea totul în jur, în aeronavă vor fi zone de relaxare, display-uri holografice şi baruri dotate complet, pentru socializare. Inginerii companiei Airbus au dezvăluit la Londra un concept nou de avion, care ar putea deveni realitate peste 40 de ani. 

Airbus a prezentat avionul viitorului

Cabina de pilotaj ar putea fi construită pe baza conceptului de structură bionică, iar prin folosirea noilor tehnologii vor scădea  arderile de combustibil şi noxele. Încă nu se ştie cum plănuiesc cei de la Airbus să ofere avioanelor un înveliş transparent, dar cu siguranţă noua aeronavă nu este destinată celor care se tem de zbor.

Clasele Bussines şi Economic vor fi înlocuite de zone de relaxare, zone destinate oamenilor de afaceri, dar şi de un bar unde pasagerii vor putea socializa. Călătorii vor putea vedea tot ceea ce se petrece în faţa aeronavei, dar şi în lateralele acesteia.

AIRBUS a prezentat noul avion al viitorului

Pereţii aeronavei se vor schimba în funcţie de luminozitate. În plus, avionul va fi dotat cu ecrane holografice care vor putea fi folosite pentru jocuri sau diverse activităţi şi care vor fi alimentate de căldura corporală a pasagerilor.

Reprezentanţii Airbus nu au dezvăluit detalii legate de materialele pe care intenţionează să le utilizeze la crearea acestei aeronave futuriste. Aceştia au dezvăluit însă că structura aparatului de zbor va fi una bionică şi că va imita scheletul unei păsări.

Potrivit cercetărilor noastre, pasagerii anului 2050 vor benecifia de zboruri confortabile, care vor respecta mediul înconjurător. Cu această aeronavă, călătoria în sine va reprezenta o bucurie la fel de mare ca destinaţia”, a declarat Charles Champion, reprezentant al companiei Airbus.

Pasagerii vor putea să vadă absolut orice în timpul zborului, atât în părţile laterale ale avionului, cât şi în faţă, prin cabina de pilotaj. Mai mult, pereţii aparatului se vor schimba în funcţie de lumina exterioră. Vor exista, de asemenea, display-uri holografice de tip „pop-up”, precum şi lumini interioare destinate relaxării, care se vor aprinde în funcţie de caldura corpurilor umane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult