Vezi de ce nu mai au gust roşiile | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Vezi de ce nu mai au gust roşiile

Vezi de ce nu mai au gust roşiile

scris de L.M.
12 afisari

Varianta modernă a roşiilor este mai degrabă insipidă. De vină sunt marii producători care, în ultimele decenii, au adus modificări procesului de selecţionare, măsură ce a dus la schimbări genetice.

piata

Vezi de ce nu mai au gust roşiile (foto: oradeiasi.oradestiri.ro)

Producătorii, scrie revista Science, au acordat atenţie aspectului ‘coacere uniformă’, pentru ca tomatele să ajungă la maturitate în acelaşi timp şi să aibă atrăgătoarea culoare roşie. Problema este că acest demers a determinat modificări moleculare negative în privinţa gustului, transmite Agerpres.

Mutaţia selecţionată a dus la scăderea producerii unei proteine – numite GLK2 – foarte importante în mecanismul fotosintezei. Ea a făcut ca roşia să producă mai puţin zaharuri şi alte componente cu influenţă asupra gustului.

Acest mecanism a fost pus în evidenţă de o echipă de la Universitatea ‘Suleyman Demirel’ din Turcia, agronomii fiind de părere că o intervenţie asupra nivelurilor de GLK2 ar putea readuce roşiilor calităţile gustative pierdute de-a lungul timpului.

3 comentarii

vodka 19-10-2012 - 16:37

Rosiile au gust! Numai rosiile de plastic nu au, alea inginerite, nenaturale, chimice. De fapt nici nu ar trebui sa le spuna rosii, pt ca sunt false.
Ca un „liberal” becalist.

Paul din Ohio 19-10-2012 - 19:47

Draga L.M asa este cand mananci numai rosii turcesti.

un crestin 20-10-2012 - 02:43

Ca noi romanii oriunde ne-am afla , rasadim rosii pe cel mai mic petecut de pamant si le mancam de pe par de trosnesc in gura.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult