Acasa Stiinta-ITStiinta Vezi unde are un vietnamez o tumoare de 90 de Kg

Vezi unde are un vietnamez o tumoare de 90 de Kg

scris de A.P.
7 afisari

Un vietnamez cu o tumoare de 90 de kilograme a fost supus joi unei intervenţii chirugicale realizate de un profesor american la un spital franco-vietnamez din oraşul Ho Chi Minh situat în sudul ţării, a anunţat unitatea medicală.

Vezi unde are un vietnamez o tumoare de 90 de Kg

Operaţia, efectuată de profesorul McKay McKinnon cu ajutorul a opt medici şi asistenţi vietnamezi, ar urma să dureze între 8 şi 10 ore, a precizat comunicatul spitalului. ‘Este vorba de o intervenţie chirurgicală dificilă, care presupune riscuri importante, inclusiv pierderea vieţii. Şansele de reuşită nu sunt decât de circa 50%’, a estimat directorul spitalului, doctorul Gérard Desvignes, transmite Agerpres.
Tumoarea lui Nguyen Duy Hai, 31 de ani, originar din provincia Lam Dong din centrul ţării, s-a dezvoltat de când acesta avea patru ani, acaparându-i efectiv piciorul drept. În ciuda unei prime operaţii efectuate în urmă cu 14 ani, tumoarea, deşi benignă, nu s-a oprit din creştere, ajungând la diametru de un metru şi depăşind 90 de kilograme, împiedicând complet deplasarea bărbatului. Operaţia costă 12.000 de dolari, dar va fi acoperită integral din sprijin local, conform spitalului.

1 comentariu

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 05-01-2012 - 13:51

DRAGA A. P : Doar o tumoare benigna poate ajunge la o astfel de greutate, fiind vorba de o singura celula care respecta principiul teritorialitatii. Cazul cu doamna de la Brasov care a avut o tumoare identica ca greutate dar situata intr-o zona mult mai periculoasa decat la cazul din VIETNAM , si care a fost operata in TARA, nu amintiti !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult