Acasa Stiinta-ITStiinta Viaţă pe Marte ?

Viaţă pe Marte ?

scris de Stefan Galai
3 afisari

Astronomii au ajuns la concluzia, după o primă analiză a unor noi imagini cu suprafaţa planetei Marte, obţinute cu ajutorul radarului Marsis al sondei Mars Express, că viaţa pe Planeta Roşie este posibilă.

Foto: esa.int

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a obţinut noi imagini cu suprafaţa planetei Marte, ceea ce a inspirat optimism oamenilor de ştiinţă, care mai speră să găsească semne de existenţă a vieţii pe această planetă, relatează Compulenta, preluată de Moldpres.

La o primă analiză a noilor imagini, obţinute cu ajutorul radarului Marsis al sondei Mars Express, astronomii au ajuns la concluzia că viaţa pe Marte este posibilă şi nu numai sub formă de bacterii.

În fotografiile în care apare platoul Tharsis, unde se află vulcanul Tholus Tharsis, se poate observa, mult mai clar decât în imaginile făcute înainte, o reţea extinsă de tuneluri subterane. Oamenii de stiinţa consideră că această reţea extinsă de tuneluri subterane s-a format în urma unei activităţi vulcanice intense în această regiune a Planetei Roşii.

Vulcanii marţieni, care au încetat să erupă cu milioane de ani în urmă, au format refugii naturale unicat, care au devenit în timp locuri de acumulare de apă.

Dacă apa s-a păstrat încă acolo, atunci căutările urmelor de viaţă se vor încununa cu succes, sunt de părere unii experţi. Din păcate, acest lucru nu se poate încă verifica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult