Acasa Stiinta-ITStiinta Vinul roşu, leac împotriva obezităţii

Vinul roşu, leac împotriva obezităţii

scris de A.B.
3 afisari

Dacă până acum s-a dovedit că vinul roşu e bun pentru inimă, ei bine, cercetătorii vin cu o altă descoperire.Vinul ar putea fi răspunsul pentru combaterea obezităţii.

vin rosuPotrivit cercetătorilor de la Universitatea Purdue, un compus care se găseşte în vinul roşu numit resveratrol se transformă într-un alt compus, piceatannol, care blochează formarea celulelor grase, informează The Huffington Post.

Conducătorul studiului, Kee-Hong Kim, a precizat că descoperirea compusului piceatannol este de o importanţă majoră pentru că acesta are abilitatea să blocheze creşterea celulelor grase imature. Descoperirea poate fi un început pentru tratamentul împotriva obezităţii.

Compusul Piceatannol are o structură similară cu resveratrol şi se găseşte atât în vin cât şi în alune şi struguri roşii. Compusul a fost deja creditat cu proprietăţi care îi permit să lupte împotriva cancerului şi bolilor cardiace sau neurodegenerative.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult