Acasa Stiinta-ITStiinta Vulcanul Etna erupe-Stare de alertă în Sicilia-Video

Vulcanul Etna erupe-Stare de alertă în Sicilia-Video

scris de M.I.
5 afisari

Autorităţile din Sicilia au închis joi dimineaţă aeroportul internaţional Catania Fontanarossa, din cauza erupţiei vulcanului Etna şi a prezenţei de cenuşă vulcanică în aer.

Vulcanul Etna a inceput sa erupa

Potrivit Institutului naţional de geofizică şi vulcanologie din Italia, în noaptea de miercuri spre joi s-a deschis un nou crater pe versantul de est al vulcanului, pe unde au erupt cenuşă şi lavă.
Seismologii au constat că un zgomot puternic şi vibraţii însoţesc erupţia.
Joi dimineaţă, cenuşă vulcanică a acoperit străzile din Catania şi din alte localităţi aflate la sud de vulcan, ceea ce a determinat autorităţile să închidă aeroportul, anunţă realitatea.net.
În jurul orei locale 11.00 (12 ora României) terminalul a fost redeschis parţial, dar activitatea Etnei este ţinută sub supraveghere, deoarece este posibil că înceapă să erupă din nou.
Etna are o înălţime de 3.295 de metri şi este cel mai înalt vulcan activ din Europa. Ultima sa erupţie spectaculoasă a avut loc în vara lui 2001.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult