Acasa Stiinta-ITStiinta Ziua PământuIui 2017, Idei pentru Ziua Pamantului

Ziua PământuIui 2017, Idei pentru Ziua Pamantului

scris de Șt. C
111 afisari

Pe 22 aprilie, se sarbatoreste “Ziua Pamantului”, ziua in care s-a nascut miscarea pentru protejarea mediului inconjurator. “Ziua Pământului” a intrat in calendarul manifestarilor dedicate mediului inconjurator in anul 1970, datorita senatorului american Gaylord Nelson. Acesta a vrut sa traga un semnal de alarma fata de faptul ca, in acea perioada, clasa politica arata un vadit dezinteres fata de mediu.

Ziua PământuIui 2017, Idei pentru Ziua Pamantului

Ziua PământuIui 2017, Idei pentru Ziua Pamantului

Ziua PământuIui 2017, Idei pentru Ziua Pamantului. Aceasta miscare s-a nascut in SUA intr-o perioada cand au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care inabusirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenti impotriva razboiului din Cambodgia, aparitia fibrelor optice sau moartea lui Jimmy Hendrix. Despre mediul inconjurator a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des.
Ziua PământuIui 2017, Idei pentru Ziua Pamantului. Cele mai interesante idei pentru a celebra aceasta zi, chiar din acest articol!

1. Prin reciclarea unei cutii din aluminiu poti obtine suficienta energie pentru a te uita la televizor timp de trei ore;

2. Prima data cand a fost celebrata Ziua Pamantului, s-a intamplat pe 22 aprilie 1970;

3. RECICLEAZA! Cu siguranta ai prin casa o multime de lucruri care nu-ti mai folosesc. In felul acesta iti aranjezi casa asa cum ti-ai propus de mai multa vreme si totodata scapi de obiectele aparent inutile, dar care, dupa o reprelucrare, iti vor putea fi utile din nou.

4. eCICLEAZA! Tastaturi, mousi, LCD-uri de care nu mai ai nevoie, PC-uri depasite! Depoziteaza-le intr-un punct dedicat si bea o bere cu prietenii tai. Pentru asa isprava, zau ca meriti!

5. DONEAZA! Orice iti este inutil poate fi de folos unui alt om care nu-si permite sa cumpere acele obiecte de la magazin.

6. Ai putea ca azi, de Ziua Pamantului, sa iti lasi masina la serviciu. Oricum parcarea de acolo este pazita! Eventual urca-te intr-un metrou in drumul tau spre casa. Ori, daca ambitia iti permite, mergi pe jos! In felul acesta scapi de nervi in trafic, scapi de grija stergatorului indoit pentru ca ti-ai parcat masina pe locul vreunui vecin si poti sa iesi din monotonia drumurilor tale de fiecare zi.

7. Plimba-te printr-un parc. Cu siguranta n-ai mai facut asta de multa vreme. Meriti un moment cu tine insuti/insati in aceasta zi speciala!

8. Te-ai gandit ca ai putea servi cina cu lumina inchisa? Marile restaurante din lume desfasoara activitati de acest gen doar pentru clientii fideli si pe foarte multi bani. Tu iti poti permite un astfel de rasfat chiar la tine acasa, impreuna cu persoana iubita. Descoperiti gusturi si arome noi fara sa vedeti ce mancati si bucurati-va de o noapte magica pe intuneric!

9. Macar azi evita sa mai printezi documentele cu care lucrezi. In acest fel, cativa copaci vor fi ocrotiti;

10. Daca iti place sa mesteresti prin casa, schimba-ti becurile cu spoturi LED si intrerupatoarele cu senzori de miscare. In felul acesta consumi mai putina energie, platesti facturi mai mici si protejezi mediul inconjurator.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult