Acasa Stiinta-IT TetherGPS – încă un punct în plus pentru Android

TetherGPS – încă un punct în plus pentru Android

scris de Doru Dragomir
1 afisari

 Mulţi dintre noi ne-am obişnuit să împărţim o conexiune internet cu alte dispozitive. Indiferent dacă vorbim despre conexiunea la internet a unui telefon la un laptop, a unui telefon la o tabletă gen iPad sau a unui laptop la un telefon, această activitate se cheamă tethering.

TetherGPS

TetherGPS

 Compania Compton Software a decis însă că acest termen mai poate fi folosit în asociere cu un altul şi a creat TetherGPS.

 Cum îi zice şi numele, această aplicaţie disponibilă deja pe Android Market vă permite să profitaţi de funcţia GPS a unui dispozitiv cu Android pe un un alt dispozitiv cu Android. Şi nu este inutil deloc. Dacă tot trebuie să aveţi două dispozitive la voi, de ce să nu folosiţi GPS-ul pe terminalul care îl integrează nativ? Şi răspunsul este extrem de simplu: pentru un ecran mai mare.

 Dezvoltatorii aplicaţiei au făcut un clip care evidenţiază un exemplu foarte concludent: un utilizator de HTC Evo împarte semnalul GPS cu un Nook Color, tot cu sistem de operare Android. Rezultatul? Chiar dacă Nook-ul vine fără GPS, după procedura descrisă mai sus este extrem de capabil să genereze trasee pe Google Maps sau Google Navigation.

 Înainte de operaţiune trebuie urmaţi câţiva paşi pe cele două dispozitive pentru că totul să meargă strună, însă aplicabilitatea este foarte mare. În principiu, trebuie să aveţi localizarea GPS activată pe ambele dispozitive, funcţia Settings>Applications>Development>Allow mock locations trebuie de asemenea activată pe dispozitivul client, iar aplicaţia TetherGPS trebuie instalată şi lansată atât pe dispozitivul server, cât şi pe client.

 Există o variantă gratuită a aplicaţiei, însă din păcate aceea nu funcţionează decât 5 minute, aproape obligându-vă să achiziţionaţi varianta completă cu 3 dolari.

Detalii pe Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult