Acasa Top SecretArmata 11 morți în prăbușirea avionului militar american în Afganistan

11 morți în prăbușirea avionului militar american în Afganistan

scris de D.S.S.
16 afisari

Un avion de transport militar american C-130 s-a prăbușit pe un aerodrom din Afganistan vineri la scurt timp după miezul nopții (19.30 GMT joi), ucigând toate cele 11 persoane la bord, a anunțat armata americană, adăugând că nu au existat informații asupra unui foc inamic în acel moment, informează Reuters.

c 130 herculesCauza prăbușirii la aerodromul din Jalalabad este anchetată, a declarat un purtător de cuvânt, refuzând să excludă posibilitatea că ar putea fi morți sau răniți la sol.

Șase membri ai serviciului militar american și cinci civili antreprenori angajați de forța internațională în Afganistan condusă de SUA au fost uciși în accident.

Un comunicat al forței expediționare aeriene 455 la Bagram s-a referit la „un accident”, fără a oferi detalii.

Accidentul s-a produs la câteva ore după ce trupele afgane au recucerit joi centrul orașului strategic din nord Kunduz, pe fondul unor lupte grele cu militanții talibani, la trei zile după ce au pierdut capitala provinciei.

C-130 este un avion de transport militar capabil să decoleze și să aterizeze pe piste scurte sau sumar amenajate. Aparatul este echipat cu 4 motoare cu elice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult