Acasa Top SecretArmata 15 ani de la primul zbor oficial al prototipului avionului MiG 21 LanceR

15 ani de la primul zbor oficial al prototipului avionului MiG 21 LanceR

scris de Ziua Veche
1 afisari

Aerostar Bacau a marcat implinirea a 15 ani de la primul zbor oficial al prototipului avionului MiG 21 Lancer, varianta modernizata (dotare tehnica de bord, armament si ergonomica) a supersonicului de vanatoare MiG 21 aflat in serviciul flotei aeriene a Romaniei. Decolarea si aterizarea respectivul zbor a avut loc de pe pista Aeroportului din Bacau.Programul de modernizare a fost initiat de Ministerul Apararii Nationale, prin Statul Major al Fortelor Aeriene Romane, in anul 1992, iar derularea sa, inceputa doi ani mai tarziu, avea ca scop realizarea unui avion militar modernizat, dar si prelungirea si mentinerea in serviciu a 110 asemenea aparate de zbor pe o perioada de zece ani.
„Desi au trecut 15 ani, programul se arata a fi un succes din punct de vedere tehnic si calitativ, atat din punct de vedere al executiei la termen, cat si al nivelului sistemului”, a declarat, marti, pentru Agerpres, Grigore Filip, presedinte – director general al firmei Aerostar.
Potrivit acestuia, „saltul tehnologic reprezentat de modernizarea MiG 21 Lancer s-a reflectat direct atat in perfectionarea realizata in tehnica, tehnologia de lupta si asigurarea nivelului de instruire a pilotilor romani la nivelul tarilor membre ale NATO cu vechime, dar si in punerea in valoare a potentialului specialistilor romani, intre care multi bacauani, din domeniul aviatiei”.
„In acelasi timp, Aerostar a devenit un nume cautat pe piata globalizata a productiei si mentenantei in domeniul aviatiei”, a precizat Grigore Filip.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult