Acasa Top SecretArmata 150 de ani de la infiintarea Regimentului de Garda

150 de ani de la infiintarea Regimentului de Garda

scris de Ziua Veche
55 afisari

La 1 iulie 2010, se implinesc 150 de ani de cand s-a infiintat Batalionul 1 Tiraliori, prin Ordonanta nr. 63 a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Traditiile de lupta ale batalionului sunt continuate, in prezent, de catre Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul”.

De-a lungul timpului, in evolutia unitatilor de garda, acestea au fost concepute, in primul rand, ca unitati luptatoare si in al doilea rand ca unitati de reprezentare.Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul” este o inalta scoala de pregatire militara, de calire fizica si psihica, iar contigentele de militari care s-au instruit si se instruiesc in aceasta unitate de elita pot face fata oricaror solicitari pentru indeplinirea misiunilor de paza si aparare a unor obiective speciale, precum si cu prilejul desfasurarii ceremoniilor militare

 

Ziua Portilor Deschise

Militarii Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul” organizeaza joi, 1 iulie, o serie de manifestari prilejuite de implinirea a 150 de ani de la infiintarea unitatii.

Activitatile vor incepe printr-o ceremonie militara in Parcul Carol, la Mormantul Ostasului Necunoscut, intre orele 10.00 si 11.00. Tot in Parcul Carol, intre orele 18.30 si 20.30, se va desfasura Festivalul muzicilor militare din garnizoana Bucuresti.

La sediul regimentului din B-dul. Vasile Milea, nr. 5-7, sector 6, intre orele 12.00 si 14.00, este organizata Ziua Portilor Deschise, unde vor fi prezentate publicului exercitii militare si ceremonii specifice acestei unitati de elita.

 

 

 

 

 Retragere cu torte

Intre orele 21.30 si 22.30, militari din Regimentul 30 Garda se vor retrage cu torte pe itinerariul Palatul Cercului Militar National – B-dul. Regina Elisabeta – Piata Operei – Piata Leu – B-dul. Iuliu Maniu – cazarma regimentului.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult