Acasa Top SecretArmata 155 de ani de la înfiinţarea Statului Major General

155 de ani de la înfiinţarea Statului Major General

scris de D.S.S.
6 afisari

La sediul M.Ap.N. a avut loc ceremonia militară prilejuită de împlinirea a 155 de ani de la înfiinţarea Statului Major General (SMG) al Armatei României, în cadrul căreia drapelul de luptă al SMG a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Comandor, pentru militari, de război.

155 de ani de la înfiinţarea Statului Major General

155 de ani de la înfiinţarea Statului Major General (foto mapn.ro)

Cu această ocazie, ministrul Duşa a înmânat ordine şi medalii unor membri ai Statului Major General, dar şi militarilor care au efectuat recenta misiune de salvare de la Sulina, iar şeful SMG, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, a conferit Emblema de Onoare a Statului Major General mai multor personalităţi care au activat în conducerea militară a Armatei României şi unor oficiali din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Împlinirea, la 12 noiembrie, a 155 de ani de existenţă a Statului Major General a fost marcată şi prin simpozionul intitulat „Statul Major General – 155 ani de existenţă ca organism superior de concepţie şi comandă al Armatei României”, precum şi prin expoziţii de carte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult