Acasa Top SecretArmata 300 de militari americani au sosit în Ucraina

300 de militari americani au sosit în Ucraina

scris de D.S.S.
19 afisari

Aproximativ 300 de militari americani au sosit în Ucraina pentru instruirea soldaților din această țară care se confruntă cu un conflict separatist în estul teritoriului său, a anunțat vineri armata ucraineană, potrivit AFP.

173 Airborne BrigadeMilitarii americani, aparținând Brigăzii 173 aeropurtate a SUA, au sosit pe aeroportul din Lvov (vest) și vor instrui 900 de soldați din Garda Națională ucraineană, subordonată Ministerului de Interne și formată în special din voluntari ce au făcut parte din forțele de autoapărare ale Maidanului, mișcare de contestare proeuropeană din centrul Kievului reprimată în sânge în februarie 2014.

Ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov anunța la sfârșitul lunii martie că antrenamentele se vor desfășura pe poligonul Yavoriv din regiunea Lvov.

Rusia a avertizat în ultima perioadă în legătură cu trimiterea de militari străini pe teritoriul ucrainean, diplomația de la Moscova susținând că forțele americane ‘nu vor aduce pacea’ în Ucraina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS