Acasa Top SecretArmata 48 de avioane Su-35 pentru China

48 de avioane Su-35 pentru China

scris de M.A.
9 afisari

China ar putea cumpăra din Rusia 48 de avioane de vânătoare Su-35.

Su-35

Su-35

Moscova se află în curs de negocieri cu China pentru vânzarea avioanelor de vânătoare de tip Suhoi printr-un contract în valoare de patru miliarde de dolari, dar Rusia solicită garanţii ca avionele să nu fie copiate, scrie marţi cotidianul rus Kommersant.

„Cele două părţi au ajuns, practic, la un acord cu privire la cantitatea de livrat. China s-a declarat pregătită să achiziţioneze 48 de avioane de vânătoare de tip Su-35„, a declarat o sursă din cadrul complexului militaro-industrial rus pentru Kommersant, transmite Mediafax. Acest contract între Rusia şi China urmează să fie „cel mai important din ultimul deceniu” şi să relanseze cooperarea între cele două ţări, în contextul în care Beijingul s-a desprins de sub influenţa Moscovei în materie de armament încă din 2007, subliniază ziarul.

Totodată, Rusia insistă să introducă în contract clauze ce interzic Chinei să copieze aceste avioane cu scopul de a le vinde ulterior altor state, ceea ce Beijingul refuză.

Chinezii au copiat, deja, mai multe tipuri de avioane ruse, ca Su-27, Su-30 sau MiG-29, precizează publicaţia. Într-un raport publicat în octombrie, Institutul Internaţional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (Spiri) sublinia că China este „înainte de orice interesată să achiziţioneze tehnologie cu scopul să îşi dezvolte propria industrie de armament”, notând că industria chineză de armament este tot mai „capabilă să răspundă cererii interne şi exporturilor”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult