Acasa Top SecretArmata 6 morţi pe aeroportul Kabul, aflat sub comandă românească

6 morţi pe aeroportul Kabul, aflat sub comandă românească

scris de M.A.
1 afisari

Şase militari ai forţei NATO din Afganistan (ISAF) au fost ucişi miercuri într-un schimb de focuri cu un militar afgan, pe aeroportul din Kabul, a anunţat ISAF într-un comunicat.

Kabul Airport

Kabul Airport-misiunea KAIA

NATO nu a precizat naţionalitatea militarilor ucişi în schimbul de focuri. Talibanii şi-au asumat responsabilitatea pentru incident, însă ministerul afgan al Apărării a afirmat că atacatorul este un ofiţer afgan care activează ca pilot militar de 20 de ani în armata afgană. Din martie 2009, s-au înregistrat 21 de incidente în care un membru al forţelor de securitate afgane sau o persoană îmbrăcată în uniformă a atacat forţe ale coaliţiei, fiind ucişi în total 42 de militari, transmite Agerpres, citând agenţiile de ştiri internationale.

Vineri, 1 aprilie, Forţele Aeriene Române au preluat oficial comanda Aeroportului Internaţional din Kabul (KAIA), Afganistan, de la Forţele Aeriene Ungare. România este prima ţară care preia comanda Aeroportului Internaţional din Kabul pentru o perioadă de un an (prin rotirea a două detaşamente la un interval de şase luni), în cadrul Forţei de Asistenţă de Securitate din Afganistan, aflată sub comanda operaţională a NATO, perioadă în care militarii vor ocupa funcţii-cheie în cadrul structurilor administrative şi de comandă ale aeroportului: controlul traficului aerian, conducerea operaţiilor aeriene, asigurarea securităţii zborului, asigurarea suportului logistic şi comunicaţiilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult