Acasa Top SecretArmata Absolvenţii academiilor militare, numiţi în funcţie abia în decembrie

Absolvenţii academiilor militare, numiţi în funcţie abia în decembrie

scris de D.S.S.
31 afisari

Absolvenţii promoţiei din acest an ale instituţiilor de formare profesională de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor fi numiţi în funcţii şi vor primi gradele începând cu luna decembrie şi vor avea dreptul să ceară încetarea raporturilor juridice, fără costuri, dacă nu primesc oferte.

Academia de Politie (enational.ro)

Academia de Politie (foto: enational.ro)

Procedura a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă.

Actul normativ se aplică absolvenţilor promoţiilor din acest an ale instituţiilor de formare profesională de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precizează Executivul.

Potrivit sursei citate, acordarea gradelor profesionale şi numirea în funcţii se realizează cu data de 1 decembrie 2012 şi, în lipsa unei oferte de încadrare din partea instituţiei pentru care s-a realizat formarea profesională, absolvenţii pot solicita încetarea raporturilor juridice cu instituţiile respective, fiind exoneraţi de la plata cheltuielilor prevăzute de angajamentele sau contractele încheiate.

11 comentarii

briza 28-06-2012 - 11:11

Interesant… dupa ce ai angajat in nestire nepoti, nepoate, amante… si au devenit cu acte in regula ofiteri si subofiteri sau agenti, basca dupa ce au fost facuti ofiteri pe banda rulanta din mercenarii fara scoala, acuma ca sistemul este plin de personaje ciudate, cei cu scoala sunt pusi pe liber. Este mai simplu decat sa verifici multimea de neaveniti in sistem… interesant… Ma refer si la capacitatea ministerelor implicate de a se curata de malul de prostie si incompetenta adus de PDL … tare interesant….

Tom Cc 28-06-2012 - 11:17

si pana in decembrie taie frunze la caini ??? borfasii si criminalii se inmultesc iar absolventii institutiilor de invatamant MI someaza ! Dati afara in urma testelor pe cei veniti din civilie pe baza de pile si comisioane grase ! Incadrati oamenii care au invatat si sau format in institutiile de invatamant ale MI !!

Geri Bb 28-06-2012 - 11:54

Da, dar cei veniti din institutiile de invatamant ale MI sunt tot intrati cu pile, bani grei, relatii, nepoti, frati de colonei, generali etc asa ca mai subtire cu cei din asa zise ( mai corect pepiniere) scoli de politie, stim cu totii cum se intra si acolo. Daca piata nu are nevoie de elevi la asa scoli de ce se mai scolarizeaza? a, sa nu raman someri profesorii cu grade mari de acolo, sa suspende scolile pana piata cere politisti. A ,si inca ceva stimabile de mai sus, cei veniti din scoli sunt paraleli si afoni cu ce se intampla in strada, una este teoria si alta este practica. In scoli inveti altceva fata de ce este in strada, asa ca…. barem astia veniti din civilie au mai multa experienta in strada, sunt mai rodati si sau cheltuit bani si cu ei prin diverse cursuri etc (nu vreau sa le iau apararea dar asta-i realitatea)

andrei 29-06-2012 - 00:45

@ geri. cred ca esti unul din cei care au picat examenul de admitere intr-o astfel de institutie, de obicei asa se intampla… ,,n-am intrat pentru ca au intrat altii cu pile”. intr-adevar, e positibl sa fie si din astia, dar ar trebui sa stii ca probele teoretice sunt sub forma de grila, care se corecteaza in prezenta candidatului urmator pe lista de examen (urmator alfabetic). asa ca e o aberatie sa spui ca sunt incadrati TOTI pe baza de pile. mai gandeste-te.

Geri Bb 29-06-2012 - 10:57

Nu tinere nu sunt unul din ala care nu a intrat,am apoape 40 de ani si sunt activ de mult,asa ca stiu ce vorbesc. Citeste tu mai bine si o sa vezi ca eu nu am zis ca toti sunt intrati cu pile… Ci ca stim cu totii cum se intra acum, si da sunt de acord ca cei fara armata nu au ce cauta,dar tinerete timpurile s-au schimbat,legile si nevoile la fel,cei cu armata sunt pe cale de disparitie,nu mai fac obiectul din cauza varstei,asa ca se ia si fara armata.Si sincer decat un pufan fara armata dar cu scoala si pe deasupra mai este si novice,mai bine unul fara scoala dar cu armata si vechime din 2007 in sistem venit din afara,este cu mult peste pufanul din scoala,e mai rodat,a avut timp sa invete.Nu pune tineretea cu experienta in strada ca o furi rau de tot,una inveti in scoala si alta este realitatea din strada. Capisi?

florin 28-06-2012 - 16:07

Sunt de acord cu Geri. Dar sunt de acord si cu faptul ca ar trebui sa dea afara pe cei fara armata si studiile necesare. Cunosc personaje (in varsta ce-i drept) care habar nu au sa foloseasca calculatorul, nu cunosc ordinile militare. Si da, sunt unele persoane civile care merita pe deplin sa ocupe astfel de locuri!
@Tom CC > ma gandesc ca esti subofiter la campina… se scrie „s-au” nu sau. Parca acolo se face limba romana la greu (teoretic), sau ma insel?!

nick 29-06-2012 - 09:04

si tu esti „civil”florine, ORDINELE(nu ordinile) militare sunt sunt pentru militari ci nu pentru o groaza de pilosi cu facultati facute pe strada, cum mai zice cineva. vai de tara asta cu locuitorii ei plagiati/plagiatori/smecheri/pilosi/gradati(la apelul bocancilor) etc, etc…

Cristian 29-06-2012 - 18:16

Ce va ambalati fratiorilor in halul asta?Nu poti sa compari un tanar iesit din scoala militara cu experienta unui om de 40 de ani .Deasemenea nici faptul ca unul din asta tanar vrea sa se afirme ..deh,a invatat mult sa fuga pe acolo.e dastep nene 🙂

un sef de promotie 29-06-2012 - 19:38

Voi vorbiti de absolventii MI, de Academia de Politie, dar situatia e putin mai grava. Sunt inclusi toti absolventii indiferent de beneficiar. Oare stiti ca mai exista 4 academii in afara de cea de politie?
Si nu, domnule Geri, nu toti intra pe pile. Si nu e vorba doar de experienta in teren si experienta strazii, ca dupa cum spuneam, unii nu pleaca in teren de acolo. Exista mai multe specializari, unii sunt ingineri in diverse domenii care nici macar nu pot fi echivalate in domeniul civil. Unii si-au pierdut anii in licee militare, apoi in academii, ca mai tarziu ce sa primeasca? Un sut in fund.
Nu mai zic ca nici nu ai voie sa te angajezi in timpul cat ei nu te avanseaza.

PS: se scrie CAPISCI, domnule (politist? presupun). Se pare ca experienta terenului, nu v-a invatat si sa scrieti corect si sa puneti toate virgulele. De aici vine si impresia generala a populatiei despre politisti si armata.

Enise 01-07-2012 - 20:04

Pur si simplu este bataie de joc pe fata, nu este posibil ca inainte cu 2 saptamani de absolvire sa ti se spuna „o sa primesti loc de munca peste 4 luni”, si in aceste 4 luni ce o sa se intample? cu ce traiesti? cu o solda care este mai mica decat alocatia unui elev ? Pentru ce se mai scot locuri la scolile militare? in concluzie pot sa spun: NE-AU CIURUIT!!!

Enise 01-07-2012 - 21:26

Ne-au ciuruit!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult