Acasa Top SecretArmata UPDATE: Militari arsi cu lichid de racheta, la Mangalia

UPDATE: Militari arsi cu lichid de racheta, la Mangalia

scris de Ziua Veche
1 afisari

.UPDATE 17.55: “Joi, 10 iunie, in jurul orei 15.00, la U.M. 02109 din garnizoana Mangalia, a avut loc un accident de munca, in care au fost implicati sapte militari. Acestia participau la un antrenament de pregatire a unei rachete de exercitiu, care consta in executarea unor manevre pentru transfer de combustibil, dintr-un rezervor special, in racheta.


In timpul derularii operatiunii, s-a produs o scurgere de oxidant, care a generat accidentarea militarilor, prin contactul direct cu substanta coroziva, desi s-au luat masuri de protectie specifice unei astfel operatiuni.

 

Personalul afectat a fost transportat de urgenta cu ambulante la Spitalul Municipal Mangalia pentru asistenta medicala de specialitate.

Din primele informatii, unul dintre militari prezinta arsuri pe 15-20% din suprafata corpului, iar ceilalti pe suprafete de 2-3%. Dupa acordarea primului ajutor, personalul medical a decis transferul militarilor la sectia de specialitate a Spitalului Judetean Constanta, pentru tratament si investigatii suplimentare. Seful Statului Major al Fortelor Navale a ordonat numirea unei comisii care va cerceta cauzele producerii accidentului” – se precizeaza intr-un comunicat al MApN.

UPDATE 17.05: Purtatorul de cuvant al Statului Major al Fortelor Navale, locotenent comandor Ion Burghisan, a declarat ca in urma incidentului produs la o unitate militara de marina din Mangalia au fost raniti sapte militari, care au fost stropiti de combustibil destinat rachetelor, scurs dintr-o autospeciala, transmite Mediafax. Potrivit sursei citate, dintre cei sapte raniti doar unul este in stare mai grava, ceilalti sase avand leziuni minore. Burghisan a precizat ca incidentul s-a produs in timp ce militarii, de la Divizionul 150 de Rachete Navale din Mangalia, participau la un exercitiu, iar la un moment dat, in urma unei defectiuni, a inceput sa se scurga combustibil de racheta dintr-o autospeciala, cele sapte persoane intrand in contact cu substanta respectiva, care este puternic coroziva.

 

 

——-

Cinci persoane de la o unitate militara din Mangalia au fost ranite dupa ce au intrat in contact cu o substanta coroziva. Mai multi militari au fost raniti, joi dupa-amiaza, la o unitate militara din Mangalia, dupa ce lichidul dintr-o racheta s-a scurs, cauzandu-le leziuni grave. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale SMURD.

”In jurul ora 15.07 la dispecerat a primit o solicitare din Mangalia de la o unitate militara. A fost vorba de o substanta coroziva cu care au fost împroscate 5 victime. Dupa sosirea la locul evenimentului, victimele au fost transporta la UPU Mangalia. Una din victime este in stare mai grava. Are arsuri pe 20% din suprafata corpului pe fata maini si gambe.Celelalte victime sunt in curs de evaluare”, a precizat Vasile Popescu, director Ambulanta Constanta.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult