Acasa Top SecretArmata Achizitia de F-16 face din Romania un partener “valoros” pentru Departamentul de stat al SUA

Achizitia de F-16 face din Romania un partener “valoros” pentru Departamentul de stat al SUA

scris de Ziua Veche
1 afisari

Hulita de partenerii europeni in domeniul aviatiei militare, decizia Romaniei de a achizitiona avioane F-16 la mana a doua este salutata in schimb de Departamentul de Stat al SUA.


Livrarea acestui sistem va spori considerabil interoperabilitatea Romaniei cu Statele Unite si cu celelalte state membre NATO, ceea ce va face din Romania un membru de si mai mare valoare, intr-o parte importanta a lumii, sustinand in acelasi timp nevoia legitima pentru propria aparare”, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american, Darby Holladay. Achizitia va permite Fortelor Aeriene Romane modernizarea flotei invechite, prin achizitionarea de aparate noi si aflate in uz, ceea ce va asigura atat propria aparare aeriana a Romaniei, cat si sustinerea operatiunilor coalitiei”. Totodata, achizitia „va contribui la realizarea obiectivelor de politica externa si securitate ale Statelor Unite, prin intarirea capacitatii Romaniei, un aliat NATO”, a adaugat purtatorul de cuvant american.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult