Acasa Top SecretArmata Acțiunile NATO obligǎ Rusia sǎ ȋși modifice strategia militarǎ

Acțiunile NATO obligǎ Rusia sǎ ȋși modifice strategia militarǎ

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Rusia urmeazǎ sǎ ȋși modifice strategia militară ca răspuns la consolidarea prezenței NATO la frontierele sale.

Acțiunile NATO obligǎ Rusia sǎ ȋși modifice strategia militarǎ (foto:aol.com)

Acțiunile NATO obligǎ Rusia sǎ ȋși modifice strategia militarǎ (foto:aol.com)

Anunțul a fost fǎcut de adjunctul șefului Consiliului pe probleme de securitate de la Kremlin, Mihail Popov, care a explicat pentru RIA Novosti cǎ „faptul că infrastructura militară a statelor membre NATO se apropie de granițele noastre, inclusiv prin extindere, își va păstra locul ca una dintre amenințările externe pentru Federația Rusă„. De asemenea, pericolele reprezentate de criza din Ucraina și planul scutului american antirachetă sunt și ele motive ale acestei schimbǎri de planturi, potrivit oficialului rus.

Cei 28 de lideri ai țărilor Alianței urmează să adopte la summitul de săptămâna aceasta din Țara Galilor un plan de reacție (Readiness Action Plan — RAP), ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina, care au determinat unele state din flancul estic al Alianței, precum România, Bulgaria, Polonia sau țările baltice, să se simtă amenințate de Rusia. Conform Agerpres, NATO intenționează să desfășoare cinci baze în Europa de Est, în țări precum Letonia, Lituania, Estonia, România și Polonia, potrivit Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult