Acasa Top SecretArmata Adevărată umilire a Armatei

Adevărată umilire a Armatei

scris de Doru Dragomir
2.358 Afisari

 Am asistat vineri seară pe Realitatea TV la o emisiune “Ediţie Specială” care se anunţa  devastatoare, cu zeci de invitaţi din partea societăţii, a militarilor cu doi moderatori şi doi reprezentanţi ai partidelor aflate la putere . 

 Generali rezervisti Deşi emsiunea se voia dedicată  onoarei militare, cu accent pe onoarea domnului Oprea,  am asistat la o emisiune a dezonoarei militare. Îmi era teamă încă de la început că emisiunea va cădea în ridicol şi se va transforma într-un balamuc ca la întâlnirile acelea de crâşma în care toţi vorbesc şi nu mai ascultă nimeni şi aşa a fost. Înspre sfârşit vedeai ba ofiţeri conştiincioşi stând cu mâna pe sus şi aşteptând să li se dea cuvântul, ba alţi băieţi vânturând nişte hârtii ca Vadim  când a fost evacuat, ba generali şi colonei care voiau să aibe ei ultimul cuvânt, ba comicarii cu “cine spune cel mai frumos o poezie”.

 Dar nu asta a fost grav sau dezonorant, în ultima instanţă suntem fii ai acestei naţii şi îi purtăm  calităţile şi defectele cu toţii. 

 Partea tristă este că am căzut în cursa întinsă de realizatori şi ne-am apucat să dăm cu noroi în haina militară  chiar dacă era purtată de cineva care nu o merită şi nu îi făcea cinste. Să vezi un grup de militari (din respect pentru haină militară nu am folosit alt cuvânt ) întărâtaţi şi asmuţiţi cu abilitate de doi moderatori “binevoitori “cum uită de respecatul pentru haina pe care au purtat-o şi ei, sfâşiind  o altă haină militară sub care se ascunde un “infractor” este umilitor atât pentru infractor cât şi pentru cel ce îl atacă . Departe de a fi un apărător al lui Oprea, departe de a fi  un simpatizant al vreunui partid, mi se pare lipsit de demnitate ca tu miltar să îl târăşti într-o albie de porci pe un alt om îmbrăcat în aceeaşi haină ca şi ţine, cu atât mai mult cu cât i-ai fost coleg cândva. Să spui într-o astfel de emisiune,  şi o ţara întreagă să audă că locotenentul Oprea, sau subofiţer ce era, lua un kg. de carne de la popotă să îl ducă nu ştiu cui să facă un grătar sau să spui că domnul Dobriţoiu şi alţi câţiva “ce general, care general, Oprea pentru mine nu este general” mi se pare  sub demnitatea unui militar, sub demnitatea unui general. Oprea nu e general pentru Dobriţoiu, Dobriţoiu nu e general pentru Iordănescu, Iordănescu nu e general pentru  Onţanu şi nici unul  nu e general pentru  omul de rând. Şi atunci, despre  a cui onoare vorbim ?

 Mi se  pare că ne-am umilit singuri şi am arătat  lumii că nu merităm cu nimic ceea ce cerem, adică respect, şi sub nici o formă, un leu în plus la pensie , atâta vreme cât prin comportament nu ne deosebim cu nimic de să zicem biciuşcarii din colţul birtului. Dacă noi, foştii miltari vorbim astfel despre un alt fost militar-bun sau rău- cum să ne aşteptăm să vorbească cei din afara acestei profesii ? Ce respect să cerem de la alţii dacă noi nu ne respectăm între noi ? Şi ca un  corolar, mai vine şi domnul Dogaru şi spune “noi nu suntem militari, noi nu mai avem onoare, noi suntem asistaţi “.Domnule Dogaru, trebuia să precizaţi că asta vrea domnul Boc, nu că noi gândim aşa . Este o diferenţă. Poate dumneavoastră  nu aţi reuşit niciodată să fiţi militar, dar noi da, şi vom rămâne, orice ar face Boc.

 Din nou televiziunea a reuşit să ne manipuleze şi să ne facă să arătăm  singuri  cât respect merităm.  Daca noi nu ne respectam singuri şi între noi, să nu cerem altora sa ne respecte.

Au fost totuşi şi unii  care au reuşit să-şi păstreze demnitatea şi să puncteze câteva lucruri cu adevărat de interes. Domnul Bucoveanu a arătat clasei politice că fără o armată devotată şi conştientă , acum, la această oră, ei ar fi fost în locul lui Ceauşescu, iar noi în locul lor. Sau domnul Vasile Zărnescu, cel care a ridicat o problemă mai gravă decât pensia unui militar, şi anume , de ce titulatura ministerului nu mai este “ Ministerul Apărării Naţionale”  ci doar  Ministerul Apărării. De ce, întreba domnul Zărnescu, “pe cine apărăm acuma, nu mai apărăm naţiunea ? A cui armată suntem acum ? “Nu  este o întrebare retorică, este o întrebare de fond, o întrebare majoră la care ministrul  trebuie să răspundă. 

Astfel de subiecte trebuiau să dezbată militarii români, fie ei şi în rezervă. Problema pensiilor se rezolvă în faţă justiţiei, iar  la tv se discută probleme de importanţă naţională, iar dacă totuşi se discută pensiile, atunci se discută cu demnitate, cu argumente, cu calm, nu cu circ. 

   Dar cum spunea tot domnul Zărnescu, guvernul şi televiziunea au reuşit să ne bage în sac, ca  pe şobolani şi din când în când mai scutură sacul, că să nu avem timp să ne organizăm. 

46 comentarii

spectator 15-01-2011 - 16:33

Domnul Zarnescu se vede ca este de la SRI. Denumirea oficiala a Ministerului Apararii este de foarte mult timp, Ministerul Apararii Nationale. Oare sa nu fi stiut domnul Dogaru lucrul acesta? Ca deh, este istoric…
In ceea ce priveste modul de desfasurare a emisiunii, aveti dreptate domnule Neacsu. Miliotarii au fost invitati in platou ca sa fie manipulati. Ce a iesit,s-a vazut! Tot respectul pentru cei care si-au pastrat verticalitatea si mai ales, onoarea militara!

bibi in the sky with zorzonele 17-01-2011 - 11:27

Stimati concetateni,
eu, bibi cucernicul oracol cu patalama si eserienta bogata in lupta cu Penalul de la 4Coceni, de-a ajuns sa ma conoasca tot mapamondu`, va spun sa stati linistiti fiindca pensiile nesimtite nu scad! Hahahaha!! Ba din contra, ele cresc ca Fat-Frumosul din povesti! Ai avut 50 de bulioane? Sa fii sanatos i la punga gros, acu` o sa ai 60! Hahahaha!!! Cel putin asa reiese din afirmatiile coanei Lupu. Aaaa, daca esti un miciman fraier, care a iesit in rezerva la 45 de ani, atunci e nashpa, fiindca pensia ta va fi serios amputata. Atat de serios incat o sa-ti vina sa te pishi pe ea! Hahahaha!!!
Vedeti voi draji veterani, unii dintre voi ati lucrat in conditii de kakat, pe santire, prin poligoane etc., si abia daca aveti grupa a II-a de munca. In schimb, securistii, manca-le-as io ochisorii lor albastri, au avut toata viata grupa I-a, adica vor avea 50% la fiecare punct. Pensiile lor, in cel mai rau caz vor ramane neschimbate, iar la majoritatea vor creste. Asa ca imi vine sa ma ka pe mine de ras cand ii vad pe unii de pe-aicea afirmand ca masurile astea au fost facite ca sa dea in securisti si militieni, militarii fiind victime colaterale! Hahahahaha! Ce tampiti! Primii care vor suferii vor fi militarii si mai ales cei plecati ca urmare a reducerii efectivelor, adica inainte de termen, in timp ce securistii ci grupa I-a de munca si vechime cmpleta vor avea cu adevarat pensii nesimtite! Ei acu` ca v-am deschis ochii, poate il intrebati pe dobitocul de Boc cum stam cu pensiile nesimtite! Hahahaha!!! Bai tata, rau e sa fii ardelean, dar sa mai fii si tampit pe deasupra! Hahahaha!!! Bai ce ma mai dixtrez!! Hahahaha!!!

bibi in the sky with zorzonele 17-01-2011 - 13:01

Nu mai plange Jane,
Plansu` e de forma
Pensia nu-i moarta
Ea doar se transforma!

Hahahahaha!!!!

Hahahahahaha!!

bibi in the sky with zorzonele 17-01-2011 - 13:02

Si se transforma in bine! Asta doar daca esti d-ala cu ochisori albastri! Hahahahaha!!!

bibi in the sky with zorzonele 17-01-2011 - 13:11

Bai e o proasta pe blogul semperfidelis, muierea lu` unu` Toba, care cica-i criminal de la rivulutie! Mananca asta rahat cu polonicu pe semperfidelis, de-ai zice ca virgulica, chiar ii pasa de bietii amarati care-si vad pensiile diminuate. Ii arunca la inaintare pe crminalu` de barbac-su si pe tac-su, pe care-l tin in fereastra, cica e conectat la aparate, sanchi, e mort de mult, da il dau lovit ca sa mai profite de pe urma lui. ! Hahahaha!!! Bai ce ma dixtrez! Hahahaha!!!

bibi in the sky with zorzonele 17-01-2011 - 13:13

Bai ce-mi place glumele mele. Aflu ca tipa e purtatoarea cu vorba de la STS! Hahahaha!!! Ca sa vezi ce fuck salariatii STS-ului in timpul programului. Posteaza povesti despre membri famigliei in loc sa apere cu arma in mana fruntariile patriei! Niii boalaaa!!! Hahahaha!!!

mos teaca 15-01-2011 - 16:46

Din taoata povestea Oprea e cel mai castigat:a ramas cu kilogramul de carne din care si-a facut gratarele si…mai tarziu gradele…

bibi in the sky with zorzonele 17-01-2011 - 13:48

In lupta de la Dorohoi
Mos Teaca si-a pierdut un … oi! Hahahahaha!!!
Ministerul de Rasboi
I-a dat pielea inapoi! Hahahaha!!!

cititor 15-01-2011 - 19:44

Domnule Neacsu,
Mai ales că te cheamă şi Mărin, mai mult ca sigur eşti oltean. Păcat! Întâmplător, am mai citit unele opinii de ale matale făcute pe astfel de subiecte. Totul îţi pute. În fond, dumneata ce doreşti? În ce barcă te afli?

urbos 16-01-2011 - 02:07

Cum sa-i puta totul? Asta sta la dosul imputit al securistului comandant suprem Base, cum sa-i puta? Ala e parfumul pentru specimene d-astea.
Mai e si batut in cap, caci “noi nu suntem militari, noi nu mai avem onoare, noi suntem asistaţi “ a spus Dogaru referindu-se EXACT LA CE VREA BOC.

Si-apoi scribalaul limbist, nu unde rezolvi matale pensia e problema, si c-o poti face in Justitie, ci ca PUTEREA ACTUALA INCALCA LEGEA! Ai inteles ba carpa ordinara?

militaru' 15-01-2011 - 19:54

Aveti mare dreptate, domnule Neacsu! Nu a venit inca ziua in care mogulii sa fie sincer ingrijorati de soarta militarilor. A fost doar (si mai este pana apare ceva mai bun) inca un subiect de exploatat impotriva lui Basescu. Daca ne aducem aminte, acum un an-doi, fix aceleasi televiziuni se stropseau la militarii care, aveau pensii nesimtite.
Ma mira ca Dogaru si Pricina nu realizeaza ca sunt folositi si manipulati. Personal cred ca domnul colonel Pricina este sincer in demersul sau, doar ca l-a luat valul si nu a realizat inca. Nu stiu de ce, dar nu pot avea incredere in Dogaru. N-am nimic cu cei care au fost ce au fost in regimul trecut, dar totusi, Dogaru s-a trezit peste noapte ofiter, N-a transpirat prin poligoane si aplicatii, nu cred ca poate intelege esenta armatei. E un foarte bun istoric, Ilie Ceausescu a fost foarte inspirat ca l-a cooptat in echipa sa. Partea care acopera evul mediu din Istoria militara a poporului roman este remarcabil scrisa, si asta se datoreaza aproape in totalitate lui Mircea Dogaru. Insa e prea mult pentru el sa se erijeze in reprezentantul militarilor. L-as intreba ce amintiri are el de pe vremea cand era locotenent sau comandant de pluton… Va raspund eu: niciuna!
Spectacolul de la Realitatea TV a fost jalnic si halucinant. Cred ca militarii care au participat ar trebui sa fie furiosi pe Mircea Dogaru pentru capcana in care i-a atras…

napoli 15-01-2011 - 20:31

Cred ca autorul a pus punctul pe i . Pe langa faptul ca multi nu sesizeaza capcana in care intra , si se angajeaza in dicutii prin care mai mult se acuza, la unii , care se lauda ca sunt condeieri de meserie si stapanesc anumite tehnici din serviciile prin care au lucrat recte domnul Pricina , este de neinteles cum pot fi atat de lipsiti de viziune . Cred ca mai degraba unii apar pe post ca sa si faca reclama , indiferenti la efectul pe care il produc prin aparitiile si vorbele lor.

popescu 15-01-2011 - 21:59

aveti dreptate in ceea ce-l priveste pe Dogaru.
nu stiu cum de se erijeaza in seful sindicatului militarilor…
cand spui militar, nu spui istoric sau filosof ori scriitor la ziar (jurnalist militar nu exista!).
ar trebui sa iasa in fata un general, care a comandat plutonul, compania, batalionul, probabil regimentul si daca se poate, a participat, ca si comandant responsabil, intr-un teatru de operatii.
altcumva, Dogaru, Pricina si altii ca ei sunt ofiteri ca Iordanescu, Oprea etc. Ii putem numi ofiteri de fotbal, de arhive, de birou, de reflectoare, functionari ai MApN, dar nu ofiteri ai armatei.

spartacus 15-01-2011 - 22:21

Ce ciudata este soarta. Armata este condusa de un tradator, care si-a castigat gradele facand temenele sefilor de partide si facand servicii civililor, si este contracarat si combatut de doi civili care au ajuns militari facand servicii
( scrise) ca civili pusi sa scrie la comanda. Armata asta nu are militari adevarati de se lasa condusa de civili care se pretind militari ?

Dumitru 15-01-2011 - 23:37

Cred că toti aveţi dreptate, dar nu în totalitate.Să nu uităm meritul col. Dogaru în înfinţarea sindicatului. În rest dacă aveţi onoare ţi demnitate faceţi mai puţine comentarii, chiar mai mult aveţi posibilitatea de a cere să fiţi scoşi din planurile de mobilizare sau de a vi se restituii jurămîntul militar depus şi aflat la memoriul personal al fiecăruia.Actualul regim nu mai are nevoie de voi, exemplele demne de urmat pentru generaţia viitoare sunt gl,(trădător) Pacepa sau col.(dezertor) Oancea, în prezent secretar de stat în M.A.Pn.

bibi in the sky with zorzonele 17-01-2011 - 13:51

Oprea? Mie-mi povestesti? Sa-i multumim lu` Bombonel ca a inventat un astfel de ghertzoi! Daca nu era el, acum scapam `reacu` de toti portocalii, mama lor de bovine incaltate! Hahahaha!!!

adriean 15-01-2011 - 23:44

Vă voi demonstra mai jos, cu metode juridice, cum nu pot scădea pensile militarilor prin aplicarea Legii nr 119/2010:

Art. 7 alin.(1) al Legii nr 119/2010 spune: “Procedura de stabilire, plată, suspendare, recalculare, încetare şi contestare a pensiilor recalculate potrivit prezentei legi este cea prevăzută de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare”.

Din păcate pentru Băsescu şi Boc, art. 180 alin. (6) şi (7) din Legea nr.19/2000 este în favoarea pensionarilor militar. Asta deoarece
“(6) Cuantumul pensiilor se stabileşte pe baza prevederilor art.76, luându-se în considerare punctajul mediu anual sau punctajul mediu estimat, după caz, ce va fi stabilit conform alin.2,3.5 şi 51.
(7) În situaţia în care cuantumul pensiilor, stabilit conform alin. (6) este mai mic decât cel stabilit în baza legislaţiei anterioare, se păstrează în plată cuantumul avantajos.”

spartacus 16-01-2011 - 00:22

Adrieane , esti copil te tata . Atat de mult il doare pe Basescu de prevederile articolelor respective incat toti millitarii s-au trezit cu pesniile injumatatite chiar si o parte din cei ce si-au trimis adeverintele de venit .
Dumitru. Nu stiu cat de mult bine a facut Dogaru sindicatului, dar din cate citesc pe unele bloguri cum e roarmy , sidicalistii nu se bucura prea mult de ceea ce a facut in afara de faptul ca si-a infiintat un sindicat ca sa isi apere drepturile si sa pape niste bani . Daca nu esti la curent, citeste si tu blogurile militare. Si pe blogul sindicatului s-a scris mult despre asta , dar am inteles ca nu mai dau voie sa mai publice oricine acolo . Sunt multe lucruri necurate cu Dogaru. Mai citeste si tu .

gili 16-01-2011 - 02:36

Domnul Óprea nu ie leitinant , domnul Oprea ie polotoner … Ori ie bine stiuc ca … Ca plotoneru , ie plotoner … Nici p..a , nici ofiter , n’asa?

jan dinu 16-01-2011 - 06:10

Gilica unde ai pierit..?
Am crezut ca ai murit …
Am vrut sa-ti fac paastas
Dar repede m-am retras !
Stiam ca vii pe platou
Cu Sobru – herou – tau …
Care shi acum tot spera
Ca A.CRINA nu-i hahalera
Avortat in PNL
De mafia PSD
Cu Ilici in frunte …
Faceti din prostie – munte

JD-USA

Eminescu 16-01-2011 - 06:21

Sunt uimit de talentul tau. Mi-e teama sa nu-mi iei locul in cartile de liceu.

urbos 16-01-2011 - 07:29

Foaie verde si-un purcel,
Ma-ta-i proasta, tu la fel.

jan dinu 16-01-2011 - 07:42

Sirbos ma-ta te-a facut …
Intr-o posta la barbut …
Dupa cum o dovedesti …
– SiSiFilitic mereu – esti !

JD-USA
PS – Tot in Ferentari ,tot acolo ??

urbos 16-01-2011 - 08:01

Ce dracu esti ma jane asa fraier, nu stii ca nu poti sa te bati in versuri cu mine? Uite-te si tu ce rime tampite bagi. Masuri aiurea…
Dar asta ultima ai nimerit-o mai bine. Ia mai zi.

spartacus 16-01-2011 - 15:28

Ce faceti mai, va jucati de-a pitulusu pe net? Va urmariti si va dati la gioale pe unde va gasiti ?

CODUL X 16-01-2011 - 16:42

Miercuri seară un civil gras și fluffy (modul slinos-păunescian de fluffy, nu vă gândiți la altceva) a spus spre finalul unei emisiuni de la Realitatea TV: „Îmi este rușine că am fost militar român. Pentru că în 1989 nu am apărat acest popor așa cum trebuia și de aia s-a ajuns aici!”.
Grasul civil este, de fapt, colonelul în rezervă Mircea Dogaru, președintele sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă și în retragere. Ăsta din poză:

De ce este el supărat? Pentru că îi tot scade pensia de șmecher. Și îi tot scade, până se apropie la vreo 10 milioane de o pensie de român obișnuit, care a lucrat 40 de ani în condiții grele.
Mircea Dogaru, colonel în rezervă etc, împlinește 56 de ani pe 30 ianuarie 2011. Este deja pensionar de ceva vreme. Că doar de aia este și președintele unui sindicat al pensionarilor cu vipușcă. 56 de ani și deja pensionar cu experiență? Când ? Înseamnă că domnul Dogaru a avut o viață grea prin teatrele de luptă deschise de România pe diverse continente. Probabil că a și fost rănit în vreunul dintre războaiele duse de țara noastră în ultimii ani. Un erou, ce mai. Un erou. Cum să-i scazi ăstuia pensia?
Păi, zic eu, să i-o cam scazi până la extincție. Pentru că nu este altceva decât un politruc umflat care a intrat în armată ca să câștige mai mult fără să facă nimic. Mircea Dogaru nu este militar de carieră. Nu este artilerist, infanterist, tanchist etcist. Este, însă, atârnătorist, conspirațio-teorist, mentofrecangist, oportunist șamdist.
Mircea Dogaru a absolvit în 1979 facultatea de Istorie din București. Este repartizat ca profesor la liceul nr. 13 din București. E mult de muncă și banii sunt puțini, așa că eroul renunță imediat la învățământ pentru a se angaja la Institutul de Istorie și Teorie Militară. Cică ar fi specialist în istorie antică și medievală. Ar fi obținut, după ’90, o specializare în istoria UE, la „Institutul Francez”. Dacă nu știți, la Institutul Francez ar fi putut deveni specialist în istoria UE, în 1997, oricare dintre cursanții care ar fi avut bunul simț de a se prezenta la toate prelegerile. Are publicate 3 lucrări în limba română, sau, cel puțin, atâtea am găsit eu. Două au apărut după 1990 și conțin cuvântul magic Dracula, în speranța tirajului.
Din 1999 nu mai lucrează la Institutul de Istorie și Teorie Militară. S-ar putea să se fi pensionat atunci, la vârsta de 44 de ani, dar nu sunt sigur.
Ei bine, ăsta (că nu m-am prins încă ce este el) vine și ne vorbește despre ostășimea română, despre uniformă, onoare, sacrificiu. Tot el spune că în 1989 ar fi trebuit să apere poporul român de ceea ce s-a întâmplat. Adică ar fi trebuit să nu-l lase pe poporul român să facă revoluția aia sau ce-o fi fost, ca să-l apere de el însuși (pe popor) și să nu-i scadă lui pensia (lui, lu’ rotunjor). Ăsta. Un gras pufos care nu a ieșit din birou în calitatea lui de militar. Un non-soldat. Un „Golește-repede-tava-de-la-popotă”. Un…
Ce drept are un astfel de om să aibă o pensie mai mare decât istorici care chiar au făcut ceva pentru domeniu (unii chiar și pușcărie politică, înainte de 1989)? De ce să aibă pensie mai mare decât un profesor de istorie de liceu sau școală generală? De ce să aibă pensie muult mai mare decât oameni care chiar au muncit? Cu ce este el mai special? Ce fel de ostaș al armiei române este el? Cum m-a apărat grasul ăsta de dușmani? Ce merite are? Ce? Cum? De ce? De când?
În fine. Moș Teacă de tinichea folosește, la sfârșitul comunicatelor pe care le scrie, urătoarea alăturare de clișee latinești: „Honor et Patria! Vae Victis!”. Deși sunt convins că el, personal, n-a făcut nici măcar o victimă, tot sună amenințător. Văzându-l, în condiții normale i-aș spune doar „Vae culo tui, psittace!”. Dar astea nu sunt condiții normale, iar el este creditat de televiziuni de parcă ar fi unul dintre militarii români care au făcut mari fapte de eroism. Dar ce părere .CE porcarie,pletosii din fosta armata ceausista au iesit din cotetele in care s-au ascuns in 1989-Nu asa arata adevaratii ofiteri si soldati romani , ci tunsi si spalati si la propriu si la figurat.

Florin 16-01-2011 - 20:15

Din pacate articolul este 100% adevarat. Cu cat apar mai mult la televizor cu atata reprezentantii nostri ai militarilor se fac si ne fac mai tare de rusine! Mi-a scarba de tot.Am fost colonel.Am iesit de voie de nevoie cu ordonanta 7.Nu am primit inca decizia de spre noua pensie desi am cerut asta.Oricare ar fi voi trai in tristete tot restul vietii. Am fost in armata de la 14 ani pana la 48 daca iau in calcul liceul militar.Nu m-am intrebat niciodata daca statul imi plateste contributia la pensie. Credeam intr-o normalitate care mi se parea fireasca.Acum totul s-a rasturnat. Domnul Basescu are o mare responsabilitate in fata tarii si a oamenilor.Mi-e indiferent daca o sa suport aceasta umilinta in tacere sau pur si simplu punand mana pe o arma ca sa imi fac dreptate. Eu singur nu sunt in stare de nimica.De aceea nu astept nimic de la nimeni.Vai de tara asta fara busola.Poate ca daca umilinta aceasta va continua o sa ma duc la Cotroceni sa-mi depun cuponul de pensie si sa ma intorc al mine in sat.De acolo am plecat plin de sperante,toata viata am umblat pe unde mi s-a ordonat.Ma voi intoarce acasa ca si cum nimica nu s-ar fi intamplat.Nu cred ca o sa mor de foame. N-o sa mai fiu nici in rezerva,nici in retragere macar. Nu ne uită Bunul Dumnezeu…

FALIMENT CROMAT 17-01-2011 - 21:46

Domnule, tara este in faliment si nu mai are din ce sa va plateasca ca pe vremuri. Inginerii si muncitorii sunt in somaj, la tara pamantul este cultivat in proportie de cel mult 50%, petrolul si aurul ni le-au luat. Cine sa mai contribuie la fondul de pensii, daca milioane de romani lucreaza in strainatate ?
Va vaicariti ca v-au taiat din pensie, dar cand ceilalti au trecut prin greutati mai mari (somaj, lipsa locurilor de munca) nici nu v-ati gandit la ei. Ati capatat ceea ce meritati.

Iordache 16-01-2011 - 20:43

Invit pe toti militarii sa nu asculte de-un spartacus,care e de o prostie rar intalnita.De ce nu faci tu bai gheorghe pe seful la scmd? Nu ai fata,nu ai chemare,nu stii sa mobilizezi colegii sa lupte pentru o cauza dreapta.Ce crezi ca nu are dreptate.Sa-ti arat eu bai uratule ca am gradul de colonel din 1994 si am pensie de 1260 lei si sa stii ca eu am facut istorie cam peste tot unde m-a trimis tara.Nu-i cazul acum sa trecem sa alegem alt sef ci e cazul sa iesim in strada si sa nu plecam pana nu-l debarcam pe ciumatul natiunii bese.

spartacus 16-01-2011 - 21:48

Tovarsu Iordache , ce ai baiatu ? te-ai oparit ? Ce s-a intamplat ? Ca nu rezulta din balele pe care le scoti . Care e problema dumitale, ce s-a intamplat copilu? Ai pus mana pe soba fierbinte?

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult