Acasa Top SecretArmata Afganistan. Armata franceză îşi va retrage dronele Harfang

Afganistan. Armata franceză îşi va retrage dronele Harfang

scris de M.A.
2 afisari

Franţa îşi va retrage până la sfârşitul lunii martie. dronele Harfang staţionate în Afganistan şi va repatria circa patruzeci de militari însărcinaţi cu funcţionarea aparatelor.

Drona Harfang in Afganistan (defense.gouv.fr)

Drona Harfang in Afganistan (foto: defense.gouv.fr)

Harfang este o dronă MALE (altitudine medie, anduranţă lungă), un avion de recunoaştere pilotat de la distanţă, neînarmat, însărcinat îndeosebi cu strângerea de informaţii în sprijinul trupelor de la sol, trasnmite AFP, preluată de Moldpres.

Odată cu retragerea dronelor Harfang, debutează cea de-a treia etapă a dezangajării trupelor franceze din Afganistan, a indicat purtătorul de cuvînt al Statului major, colonelul Thierry Burkhard, în cadrul unei conferinţe de presă la minister. La sfârşitul lunii martie, 600 de soldaţi francezi vor fi astfel retraşi din Afganistan de la începutul dezangajării franceze, la sfârşitul lui octombrie 2011, în teren rămânând numai 3.400 de militari, a precizat el.

În decurs de trei ani, dronele Harfang au efectuat peste 5.000 de ore de zbor, 660 de zboruri şi „au tratat” 5.200 de obiective, a precizat purtătorul de cuvânt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult