Acasa Top SecretArmata Afganistan: Mâncarea militarilor NATO, otrăvită cu dezinfectant

Afganistan: Mâncarea militarilor NATO, otrăvită cu dezinfectant

scris de Marius Bâtcă
5 afisari

Forţa de asistenţă pentru securitate din Afganistan a demarat o anchetă după ce au fost descoperite urme de dezinfectant în hrana distribuită trupelor sale, a indicat un purtător de cuvânt al ISAF luni, după ce talibanii au afirmat că au otrăvit alimentele respective.

bucatar Afganistan (northwestnavigator.com)

foto: northwestnavigator.com

Sergentul Nicolas Conner a explicat că aceste urme de apă de Javel (hipoclorit de sodiu) au fost găsite în cafea şi în fructe distribuite la o bază a ISAF din provincia Nangarhar (est), relatează AFP, preluată de Agerpres. “Nu sunt afectaţi. Nu există victime. Ancheta continuă”, a adăugat el. Rebelii au afirmat luni că “un bucătar afgan” a otrăvit hrana NATO.

Pentru prepararea hranei pentru ISAF colaborează, potrivit purtătorului de cuvânt al ISAF, personal internaţional al ISAF, afgani şi cetăţeni dintr-o terţă ţară.

Apa de Javel este o soluţie apoasă de hipoclorit de sodiu, folosită ca dezinfectant. Hipocloritul de sodiu este utilizat la albire (decolorant textil) sau ca dezinfectant, de exemplu, în piscine. O altă utilizare este îndepărtarea mucegaiului în gospodăria casnică, sau în stomatologie ca dezinfectant. Pe lângă pericolul de explozie, hipcloritul de sodiu este caustic, fiind prin inspiraţie un iritant agresiv al mucoaselor respiratorii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult