Acasa Top SecretArmata Afganistan. Peste 130 de militari nu au putut să voteze

Afganistan. Peste 130 de militari nu au putut să voteze

scris de M.A.
5 afisari

Un număr de 136 de militari români din Afganistan care se înscriseseră pe listele electorale pentru alegerile parlamentare nu au mai apucat duminică să voteze pentru că au plecat în misiune

Afganistan. Peste 130 de militari nu au putut să voteze

Afganistan. Peste 130 de militari nu au putut să voteze

Conform datelor centralizate la BEC până luni la ora 9,00, în diaspora s-au înscris pe listele de alegători 55.146 de persoane, din care 55.010 au votat, adică 99,75%.

Diferenţa de 136 de persoane care nu au reuşit să voteze a fost explicată de Muhuleţ prin faptul că 274 de militari români dislocaţi în Afganistan s-au înscris pe listele de alegători, dar dintre aceştia 136 au plecat în misiune şi nu au mai apucat să voteze.

„Având în vedere ordonanţa, i-au trecut pe toţi pe liste şi 136 nu au mai apucat să voteze„, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleţ. Potrivit lui Muhuleţ, această situaţie s-a înregistrat la secţia 301, pentru colegiul 2 la Senat şi 4 la Camera Deputaţilor – Diaspora.

România are 1.737 de militari ai Ministerului Apărării Naţionale dislocaţi în Afganistan, potrivit datelor actualizate până la 1 noiembrie 2012 de Statul Major General.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult