Acasa Top SecretArmata Afganistan: Victor Ponta, la FOB Bullard şi FOB Apache

Afganistan: Victor Ponta, la FOB Bullard şi FOB Apache

scris de M.A.
65 afisari

Premierul Victor Ponta, aflat în Afganistan, s-a întâlnit cu cu militarii Batalionului 2 Manevră din baza militară înaintată FOB Bullard şi cu militarii Batalionului 1 Manevră în FOB Apache.

Victor Ponta in Afganistan la militarii romani

Afganistan: Victor Ponta, la FOB Bullard şi FOB Apache (foto: MApN)

La baza militară înaintată Apache, a fost prezent şi colonelul Adrian Tonea, comandantul contingentului naţional din Provincia Zabul. Aici a fost organizat şi un stand de prezentare a tehnicii folosite de militarii români în acest teatru de operaţii.

Batalioanele 1 şi 2 Manevră din Afganistan sunt formate, în principal, din militari ai Batalionului 300 Infanterie de la Galaţi, respectiv din cei ai Batalionului 280 Infanterie Mecanizată de la Focşani.

Şeful Executivului a fost informat în legătură cu situaţia îndeplinirii principalelor misiuni ale militarilor români în zona de responsabilitate din sudul Afganistanului, modul în care sunt executate operaţiile în cooperare cu forţele Coaliţiei şi în parteneriat cu Forţele de securitate afgane, precum şi acţiunile de sprijin şi asistenţă a populaţiei locale.

În partea a doua a zilei, membrii delegaţiei s-au deplasat la Kandahar, unde au avut o întrevedere cu comandantul Comandamentului Regional de Sud al Forţei Internaţionale de Asistenţă de Securitate (ISAF), generalul-maior american James Huggins, cu care au discutat despre colaborarea deosebită dintre militarii români şi cei ai ţărilor partenere în cadrul ISAF.

Victor Ponta in Afganistan

Victor Ponta in Afganistan (foto: MApN)

Reprezentantul naţional al Armatei României în Afganistan, colonelul Mircea Mândrescu, le-a prezentat premierului Victor Ponta, secretarului de stat Dan Tătaru, locţiitorului pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major General, general-locotenent Valeriu Nicuţ, şi ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark Henry Gitenstein, o informare cu privire la activitatea militarilor Elementului Naţional de Sprijin, care asigură nivelul de operativitate a forţelor româneşti dislocate în teatru şi cooperarea cu structurile similare ale Armatei SUA în vederea asigurării echipamentelor specifice necesare, pe baza acordurilor încheiate.

Armata României participă în teatrul de operaţii din Afganistan cu aproximativ 1.800 de militari, încadraţi în batalioane de manevră, structuri de legătură şi monitorizare, structuri de sprijin logistic şi personal de stat major, dislocaţi în principal în provincia Zabul, dar şi la Kandahar, Bagram şi Kabul.

6 comentarii

BULA 22-05-2012 - 19:37

Ponta s-a dus in Afganistan pe rol de protoxid de azot (gaz ilariant), sa-i faca pe soldati sa rada de mecla lui.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-05-2012 - 22:17

mdd ,sau cum face un OLTEAN destept un RENUME;—-,,: Conform DSM-IV, o persoană care suferă de tulburare depresivă majoră trebuie să fie o stare de depresie sau o pierdere de interes sau de plăcere în activităţile de zi cu zi în mod constant, cel puţin pentru o perioadă de două săptămâni. Această dispoziţie trebuie să reprezinte o schimbare de starea de spirit a persoanei normal de funcţionare socială, profesională, de învăţământ sau de alte importante trebuie să fie, de asemenea, negativ afectată de schimbările în starea de spirit. O stare depresivă cauzate de substanţe (cum ar fi droguri, alcool, medicamente) nu este considerat tulburare depresiva majora, nici nu este una care este cauzată de o condiţie medicală generală. Tulburarea depresivă majoră, nu poate fi diagnosticată în cazul în care o persoană are o istorie de maniacale, hipomaniacale, sau episoade mixte (de exemplu, o tulburare bipolara), sau dacă starea depresivă este mai bine reprezentat de tulburare schizo-şi nu se suprapune pe Schizofrenie, Schizophreniform tulburare, o Tulburarea deliranta sau tulburări psihotice. În plus, simptomele nu sunt mai bine reprezentat de doliu (de exemplu, după pierderea unei persoane iubite), precum şi simptomele persista pentru mai mult de două luni sau se caracterizează prin insuficienţa funcţională marcată, preocuparea morbid cu inutilitate, ideaţie suicidară, simptome psihotice, sau retard psihomotor.

Aceasta afectiune se caracterizeaza prin prezenta de majoritatea acestor simptome:
Starea de spirit depresivă cea mai mare parte a zilei, aproape în fiecare zi, după cum este indicat fie de raportul subiectiv (de exemplu, se simte trist sau gol) sau observaţie făcută de alţii (de exemplu, apare lacrimi). (La copii şi adolescenţi, acest lucru poate fi caracterizat ca o stare de spirit iritabil.)
Semnificativ diminuat interesul sau plăcerea în toate, sau aproape toate, activităţi de cea mai mare parte a zilei, aproape în fiecare zi
Semnificativă scădere în greutate, atunci când nu dieta sau creştere în greutate (de exemplu, o modificare de mai mult de 5% din greutatea corporală într-o lună), sau scăderea sau creşterea poftei de mâncare aproape în fiecare zi
Insomnie sau hipersomnie aproape în fiecare zi
agitaţie sau lentoare psihomotorie aproape in fiecare zi
oboseala sau pierderea de energie aproape în fiecare zi
sentimente de inutilitate sau vinovăţie excesivă sau inadecvată aproape în fiecare zi
diminuarea capacităţii de a gândi sau de concentrare, sau indecizie, aproape în fiecare zi
ganduri recurente de moarte (nu doar frica de a muri), ideaţie suicidară recurentă fără un plan specific, sau o tentativă de suicid sau un plan specific de a comite suicid.

Sursa:

Asociaţia Americană de Psihiatrie. Manualul de diagnostic şi statistică a tulburărilor mentale. 4-a ediţie. Washington, DC: American Psychiatric Association, 1994. „—– PUBLICAM in continuare o INTREBARE adresata de DL. PROFESOR ….!

ValVerde 22-05-2012 - 22:59

Prozac !!!!

BULA 23-05-2012 - 05:51

Faci reclama la medicamente evreiesti, care s-au dovedit a fi ineficiente si cu mii de efecte secundare.

BULA 23-05-2012 - 05:49

Cu mintea ta nu poti sa gandesti (n-o ai!), doar reciti ce ai tocit de zeci de ori.

digital 22-05-2012 - 22:24

bă bulă,tu ești foarte prost!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult