Acasa Top SecretArmata Al Qaida formeazǎ o armatǎ de jihadiști britanici ȋn Siria

Al Qaida formeazǎ o armatǎ de jihadiști britanici ȋn Siria

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Al-Qaida antrenează sute de britanici, care luptă în Siria, să devină jihadişti, îndemnându-i să comită atacuri la întoarcerea în ţară.

Al Qaida formeazǎ o armatǎ de jihadiști britanici ȋn Siria (foto:english.alarabiya.net)

Un dezertor, prezentat sub numele Murad şi ca fiind membru al „Statului Islamic în Irak şi al-Sham” (SIIS), a declarat ȋntr-un interviu pentru cotidianul britanic The Daily Telegraph că alţi recruţi provenind din Europa şi Statele Unite sunt antrenaţi, de asemenea, să pregătească maşini-capcană, după care sunt trimişi acasă cu scopul de a forma celule teroriste. „Străinii erau mândri de (atentatele teroriste de la) 11 septembrie şi de atentatele de la Londra. Un american a declarat că visa să arunce în aer Casa Albă”, a spus Murad.

Acest martor a calificat antrenamentul SIIS, o filială Al-Qaida în Irak, ca „foarte extremist”. Serviciile de informaţii britanice estimează la aproximativ 500 numărul combatanţilor britanici în Siria şi se tem că aceştia se pot întoarce în ţară radicalizaţi. Potrivit mediafax, poliţia britanică a acuzat vineri doi bărbaţi, în vârstă de 21 de ani, de la Birmingham (centru), că vor să meargă în Siria pentru a comite acte teroriste.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult