Acasa Top SecretArmata UPDATE Algeria. Islamiştii mai deţin şapte ostatici.Român mort

UPDATE Algeria. Islamiştii mai deţin şapte ostatici.Român mort

scris de Matei Iliescu
4 afisari

UPDATE 16,18. Un român şi-a pierdut viaţa în Algeria, a anunţat sâmbătă premierul Victor Ponta. „Am dorit să facem câteva precizări de data aceasta cu date confirmate referitoare la situaţia din Algeria, situaţia cetăţenilor români. În urmă cu puţin timp ni s-a confirmat faptul că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în evenimente”, a declarat premierul Victor Ponta.

———————

15 trupuri carbonizate au găsit forţele speciale algeriene, sâmbătă, la complexul de industralizare a gazelor de la In Amenas, atacat miercuri de un comando islamist.

Algeria. Islamiştii mai deţin şapte ostatici (foto:Agerpres)

O anchetă a fost deschisă pentru identificarea cadavrelor. Acestea au fost descoperite după ce armata algeriană a lansat o operaţiune de eliberare a angajaţilor străini şi locali ai complexului. Nu există deocamdată informaţii despre circumstanţele în care au murit cele 15 persoane.

Mai mulţi ostatici străini, şapte potrivit răpitorilor, s-ar mai fi aflat în noaptea de vineri spre sâmbătă în mâinile grupului armat afiliat reţelei Al Qaida după asaltul armatei algeriene asupra complexului de industrializare a gazelor din sudul Algeriei, unde s-au baricadat, informează sâmbătă AFP. Mai multe ţări şi-au exprimat îngrijorarea faţă de resortisanţii lor luaţi ostatici de gruparea islamistă, care susţine că acţionează ca represalii la intervenţia militară franceză în Mali. În acelaşi timp, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat în termeni duri atacul terorist asupra complexului de la In Amenas.
O sursă de securitate algeriană, citată de agenţia de presă APS, a furnizat vineri seară un bilanţ provizoriu al asaltului dat de militari: 12 ostatici şi 18 islamişti ucişi şi circa o sută de ostatici străini – din 132 – eliberaţi, precum şi cei 573 de muncitori algerieni. Sursa nu precizează însă naţionalitatea cetăţenilor străini morţi în asalt.
Washingtonul a indicat totuşi moartea unui american, iar Parisul a informat despre moartea unui francez în timpul asaltului armatei algeriene. Un purtător de cuvânt al agenţiei de presă mauritane, ANI, a informat joi despre 34 de ostatici străini morţi în asalt. În ce priveşte numărul străinilor aflaţi încă în mâinile răpitorilor, surse din interiorul grupului au dezvăluit ANI că aceştia sunt şapte: trei belgieni, doi americani, un japonez şi un britanic.

10 comentarii

CONGO 19-01-2013 - 19:18

Domne, noi acu vedem ce bine e sa aiba omu doua trei guantaname normale si inca vreo 3-4 d-ales secrete, iar drepturile omului trebuie chiar interzise prin aceste guantaname, ca astia nu e oameni.

tomi 19-01-2013 - 20:12

Taci ma omule, vrei sa se dea urbos, digital, huhu (mortul),ereticul si tache la tine? Mai CONGO tu nu stiai ca astia sint prietenii si finantatorii lor? Nu te pune rau cu ei ca te-or lua si pe tine ostatic si va trebuii sa vin eu cu baietii de la Mossad sa te scoatem.

urbos 19-01-2013 - 20:22

Trebuie facut un astfel de loc, inchis cu sarma ghimpata, cu 20 000 de volti, cu furnale bine puse la punct. Intre Marea Moarta si Mediterana…

tomi 19-01-2013 - 20:26

Te referi la palestinieni? E-n regula te angajam ca sef de echipa.

urbos 19-01-2013 - 20:57

Evident ca nu, ma refer la Ji dania.
Vezi ca apare mancatorul de fecale „europeanuul’ si te cearta sobolane pentru ca vrei exterminarea unui popor. Sa vezi tu cum sare porcul din tufe.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-01-2013 - 22:22

@deixene ! ceffa cu ereticu ! Cat de mika !

DXN 19-01-2013 - 22:28

ereticu’ e milosu’

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-01-2013 - 22:48

Milosu by Canada ?

digital 19-01-2013 - 22:54

nu,mă boule,milosu by măta!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-01-2013 - 22:57

La tine digi de Menthu ecuatia este fara necunoscute !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult