Acasa Top SecretArmata UPDATE. Algeria. Mărturia unui român ostatic la In Amenas

UPDATE. Algeria. Mărturia unui român ostatic la In Amenas

scris de C.P.
19 afisari

UPDATE 16.32. Ministerul Afacerilor Externe anunţă că în după-amiaza zilei de duminică, autorităţile algeriene au informat oficial Ambasada României de la Alger că încă unul dintre cetăţenii români care se aflase în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist, a încetat din viaţă.Al doilea român mort în Algeria este Mihail Marius Bucur

„În după amiaza zilei de 20 ianuarie, autorităţile algeriene au informat oficial Ambasada României de la Alger că unul dintre cetăţenii români care se aflase în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist a încetat din viaţă. Din informaţiile obţinute de autorităţile române, rezultă că decesul a intervenit, în spital, urmare a rănilor grave suferite, înregistrate anterior. Pe măsură ce autorităţile române vor obţine date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispoziţia opiniei publice, în timp util”, se arată într-un comunicat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că „regretă profund faptul că autorităţile algeriene nu au informat complet şi corect, în prealabil, autorităţile române, în legătură cu situaţia de sănătate reală a cetăţeanului român, aspect comunicat şi ambasadei Algeriei la Bucureşti”. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe şi este alături de familia îndurerată.

Cel de-al doilea român mort în Algeria era din Ploieşti şi avea doi copii

Cel de-al doilea român care a murit în atacul terorist din Algeria era din Ploieşti şi avea doi copii – un băiat elev şi o fetiţă de vârstă preşcolară. Al doilea român mort în Algeria este Mihail Marius Bucur. Bărbatul, inginer în domeniul energetic, avea doi copii – un băiat elev şi o fetiţă de vârstă preşcolară, au declarat surse apropiate familiei.

Acestea au adăugat că iniţial soţia bărbatului a fost informată că starea lui Mihail Bucur este bună, că acesta este rănit la o mână şi că este în afara oricărui pericol. Duminică după-amiază, soţia românului a fost anunţată oficial că bărbatul a murit în spital, au afirmat sursele citate. Un psiholog şi echipaje SMURD au mers la locuinţa unde se află femeia, în apropiere de Ploieşti, pentru a-i acorda acesteia consiliere şi suport psihologic. Femeia este auditor la Curtea de Conturi şi a fost directoare a Casei de Asigurări de Sănătate Prahova.

———————

UPDATE 16.00. B1TV informează, pe surse, că încă un român ar fi murit duminică dimineaţă în Algeria şi ca ar fi vorba despre cel de-al patrulea român eliberat de terorişti, Realitatea TV anunţă , de asemenea citand surse, ca ar fi vorba despre o altă persoană şi nu una din cele cici persoane de cetşăenie română de care vorbea, sâmbătă, premierul Ponta.

—————

UPDATE 12,14. Potrivit unor surse locale, bărbatul ucis în Algeria este Ionuţ Tiberiu Costache, din Bărcăneşti, localitate aflată lângă Ploieşti.

Bărbatul, care era inginer, avea 36 de ani şi lucra pe o platformă petrolieră aflată la graniţa dintre Libia şi Algeria, înainte de a pleca în străinătate el fiind angajat la rafinăria Petrobrazi. Ionuţ Tiberiu Costache era căsătorit şi avea un băieţel în vârstă de 6 ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Localnicii spun că bărbatul a plecat la muncă în Algeria pentru a-şi ridica o casă.

—————-

Cei mai mulţi membri ai comandoului care a luat ostatici la complexul de industralizare a gazelor de la In Amenas, din Sahara algeriană, erau originari din Africa de Nord, însă alţii veniseră din afara regiunii, a făcut cunoscut sâmbătă ministrul norvegian de externe.

Algeria. Mărturia unui român ostatic la In Amenas

Membrii grupării armate “proveneau din diferite ţări, în special din regiune, dar nu numai”, a declarat şeful diplomaţiei de la Oslo, Espen Barth Eide, în cursul unui briefing de presă. “S-au raportat cazuri de cetăţeni din alte ţări decât din Africa de Nord”, a adăugat el, fără să precizeze ţările respective, subliniind că, în ultimele zile, a fost din ce în ce mai bine informat de autorităţile algeriene în legătură cu luarea de ostatici.

Potrivit unui bilanţ provizoriu dat publicităţii la Alger, 21 de ostatici, printre care şi un român, au murit la In Amenas, iar 32 de terorişti au fost ucişi de forţele speciale ale armatei algeriene care au lansat un asalt asupra complexului, mai scrie Agerpres.

Ce povesteşte un ostatic român

Un român din Algeria, originar din Constanța, a povestit pentru un post de televiziune din țara africană calvarul prin care a trecut când complexul gazifer a fost capturat de teroriștii grupării afiliate la Al Qaida.

Acesta a povestit că se afla afară când a văzut teroriștii venind, aceștia împușcând personalul însărcinat cu paza complexului.

Sunt din România, am trecut prin clipe grele. Eram în afara biroului și am văzut teroriștii venind. Au început să-i împuște pe cei de la poartă, care păzeau complexul. După aceea au intrat în clădire și au început să ia ostatici„, a spus românul.

Muncitorul a continuat povestind că s-a baricadat într-un birou pentru a scăpa de teroriști, dar și că autoritățile au avut grijă de cei care au reușit să scape.

Eu m-am baricadat împreună cu un alt coleg de-al meu din România într-un birou. Am încuiat ușa, am pus un pupitru în ușă pentru a ne baricada. Am primit apoi îngrijiri, au avut cu adevărat grijă de noi, pentru că eram deshidratați după ce am scăpat de teroriști. Autoritățile locale au făcut tot ce au putut, având în vedere că era o situație foarte dificilă și nu putea interveni abrupt„, a încheiat românul.

13 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-01-2013 - 12:36

Ai futu-va grijania si anafura mamilor voastre de criminali aflati in solda si empatia muciulmanilor ! Antibasistul ciuhuhu despre tine si cuibul legionar al urbosului este ADRESAREA ! Parpanghelul !

digital 20-01-2013 - 20:40

băi,muystule,când decizi să pleci într-o țară…exotică,îți asumi totul,ai priceput mă retardatule?!
auzi la cretini,forțele speciale algeriene!
hahaha!

urbos 21-01-2013 - 01:05

Boratura bate campii ca sa dea niste limbi ji danilor(de fapt un singur ji dan, dar schizofrenic, scrie sub mai multe nume) caci tot algerienii i-au casapit pe atacatori, tot algerienii asigura paza obiectivelor etc.

tomi 21-01-2013 - 01:13

Te bag in pi7da matii bestie digial alias urbos alias ereticul sa fiti unul sa fiti zece pe aceste nickuri legionare iti dau cuvintul meu ca va pocesc moaca la toti, scot eu napirca, fascismul prin nasul tau imbuibat de muci, tu’ti cristosii matii bestie. Footuva’n coor de bestii fasciste asa va trebuie, ati merita sa va linseze familiile victimelor atacului islamist cu care sinteti afiliati,sinteti finantati de ei si sinteti agenti el quaida in Romania. De mine nu scapati nici in mormint , de aveti norocul sa crapati pina pun mina pe voi tot nu va ajuta, va voi scoate cioatele din groapa sa le dau la ciini, bestii legionare.Uite ce fac fratii vostrii bestii satanice, va vine rindul cucurigu, ai sa mai regreti tot ce ai zis pe acest forum si in alte locuri unde esti urmarit, tu’ti crucea matii, uscas-ar de vii toti ai tai , viermii familiei tale, blestematule.

digital 21-01-2013 - 11:22

…alias,măta!
nu mai fă spume că o să mori dreq!
zi-i mă redusule ce nu-i adevărat în ce am afirmat,vroiai pază cu dedicație,la fiecare prost care bântuie de chiaun prin lume?!
și dacă ar fi așa cine ar plăti costurile,tu,statul român….hai spune,handycapatule,dai doar din clanță ca un papagal ce ești!

digital 21-01-2013 - 11:24

iar algerienii nu au inclus în politica lor și nici în tacticile armate,principiul negocierii,dar tu,un proictant de cozi de prună,de unde să știi de ăstea!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-01-2013 - 19:19

Din aceasta tacere vinovata , privind si al doilea deces al unui cetatean roman ,liota de pierde vara de pe acest blog i-si expun lasitatea si complicitatea majoritatea blogherasilor cu pretentii de patriHotzi ! RUSINE !

digital 20-01-2013 - 20:48

și tu ce-ai făcut mă,pentru cauza românașului,ți-ai supt degetele?!
marș mă ordinar patetic și ingrat!

jan dinu 20-01-2013 - 19:55

—- MAHOHOmedanii care trageau in ostateci strigau pina raguseau :—- :
———————- ALLAHU AKBAR —- ALLAHU AKBAR ——————–
Asha zic shi crestinele ortodoxe cind sunt dezverginate de „malAHISTI in noaptea nuntii …de fericire ….
ca mai tirziu sa rumege ca o – camila – in desert !!!
JD- USA (LORD )

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-01-2013 - 20:15

EXCELENTA SA , dl. PRESEDINTE T R A I A N B A S E S C U ca SEF al CSAT ce a facut in legatura cu salvarea ostaticilor de origine romaneasca in aceste zile . Daca nu este in atributiile domniei sale , sant dispus sa i-mi cer scuze pentru deranjul din acest WEKEND !

Zenovia-Zamfira 21-01-2013 - 01:50

MAICA, SUNTEM CRESTINI, TREBUIE SA IERTAM MAICA!
Pe mortii nostri musai sa-i iertam, si sa le fie tarana usoara, au fost de vina ca nu aveau arme, si ca nu au cerut acoperire militara in imprejurarile politice cunoscute. Sa-i ietam si pe SIE si Ponta ca n-au tras un semnal de alarma, si astfel sunt vinovati de moartea alor nostri.

Dar, suntem crestini si avem datoria sa fie scarba de spurcatul rau si sa-l incontram fara odihna. Si cine ridica mana asupra romanilor trebuie sa aiba greutati mari si suferinta aspra.

Sa vedem acum ce face Ponta cu aceste indatoriri si vina ce o poarta. Sa nu aud ca si-a facut TV si antene pe mormantul oanenilor pe care i-a omorat prin nepricepere si nepasare, daca e sa faca antene, sa faca pe mormintele railor, pe casele lor distruse. Asa sa-i ajute Dumnezeu, maica!

andra 21-01-2013 - 05:41

Presedintia, Guvernul, MAE si SRI si-au facut pe deplin datoria.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-01-2013 - 08:49

…Pe Dep lin !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult