Acasa Top SecretArmata Ambasada SUA a anunţat ce armament greu trimite Pentagonul în România

Ambasada SUA a anunţat ce armament greu trimite Pentagonul în România

scris de D.S.S.
58 afisari

În coordonare cu aliaţii săi, SUA intenţionează să plaseze temporar aproximativ 250 de tancuri, vehicule de luptă Bradley şi mortiere cu autopropulsie şi echipamentul de luptă blindat asociat în ţări baltice şi din Europa Centrală, pentru a sprijini antrenamentele şi exerciţiile desfăşurate de unităţile militare dislocate în Europa. Acest set de echipamente, numit EAS, va consta în echipament de la eşalon companie până la eşalon brigadă, localizate pe teritoriul mai multor ţări aliate NATO, inclusiv Bulgaria, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia şi România.

m3_bradley_armored_recce_vehicle_apcDe la începutul lunii martie 2014, SUA au luat măsuri, atât bilateral, cât şi în cadrul NATO, pentru a-i reasigura pe aliaţi de angajamentul lor neclintit faţă de apărarea colectivă. Alături de aliaţii NATO, SUA au stabilit prin rotaţie o prezenţă aeriană, terestră şi navală neîntreruptă, în ţările baltice şi din Europa Centrală. Această prezenţă este o demonstraţie adecvată şi importantă de susţinere pentru ţările aliate profund îngrijorate de acţiunile militare ale Rusiei în Ucraina.

În iunie 2014, preşedintele Obama a anunţat Iniţiativa Europeană de Reasigurare (ERI). În discursul său, preşedintele a menţionat că SUA vor lua în calcul diverse iniţiative, inclusiv amplasarea de astfel de echipamente militare în ţările aliate.

Prin The Carl Levin and Howard P. “Buck” McKeon National Defense Authorization Act pentru anul fiscal 2015 şi Consolidated and Further Continuing Appropriations Act din 2015, s-au alocat 985.000.000 de dolari fonduri pentru Iniţiativa Europeană de Reasigurare, care permit Departamentului Apărării al SUA să-şi continue eforturile de reasigurare a aliaţilor NATO şi de creştere a securităţii şi capacităţilor de apărare ale partenerilor noştri din regiune. Iniţiativa Europeană de Reasigurare a inclus finanţare pentru desfăşurarea de operaţiuni şi activităţi de întreţinere pentru creşterea numărului de echipamente astfel încât să se asigure necesarul pentru o brigadă completă şi să se modernizeze spaţiile de depozitare a echipamentului.

Conceptul EAS

Conceptul EAS este concentrat pe activitate şi are rolul de a asigura echipamentul necesar pentru exerciţii şi antrenamente pe flancul estic al NATO. Spaţiile de depozitare propuse pentru aceste echipamente au fost selectate în funcţie de proximitatea lor faţă de poligoanele unde este cel mai probabil să fie folosite cel mai des. Dislocarea înaintată va ajuta la reducerea costurilor de transport şi maximizarea timpului de antrenament al forţelor dislocate. Pentru a demonstra libertatea de mişcare a forţelor armate americane în regiune, Comandamentul SUA din Europa (USEUCOM) va muta constant echipamentul prin Europa pentru a sprijini activităţile de antrenament şi exerciţiu.

În cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve (OAR), echipamentele EAS vor fi integrate în şi folosite pentru sprijinirea dezvoltării de capacităţi şi sisteme de apărare ale NATO în cooperare. Prin folosirea EAS şi în contextul Operaţiunii Atlantic Resolve, SUA folosesc o abordare dinamică în demonstrarea angajamentului lor faţă de NATO şi contribuţia la aspectele iniţiale de descurajare prin dezvoltarea interoperabilităţii aliaţilor printr-o multitudine de antrenamente şi exerciţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult