Acasa Top SecretArmata Ambasadorul SUA regretă moartea slt. (p.m.) Lixandru

Ambasadorul SUA regretă moartea slt. (p.m.) Lixandru

scris de M.A.
3 afisari

“Am fost întristat să aflu despre moartea sublocotenentului Constantin-Laurenţiu Lixandru, căzut la datorie în timpul unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat în timpul unei misiuni în Afganistan”.

Sublocotenentul post-mortem Constantin Laurentiu Lixandru

Sublocotenentul post-mortem Constantin Laurentiu Lixandru

„Atât personal, cât şi în numele Guvernului SUA, vreau să transmit cele mai sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi camarazilor săi de arme”, declară, într-un comunicat, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein. “Sublocotenentul Lixandru şi-a dat viaţa pentru o cauză nobilă, lupta împotriva extremismului din Afganistan şi asigurarea unui viitor mai bun pentru toţi cetăţenii acelui stat. Curajul dovedit de soldaţii români care participă la misiunile desfăşurate de NATO în Afganistan este admirabil, iar Statele Unite ale Americii sunt mândre că România este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi”, a încheiat diplomatul american.

Joi, în jurul orei 13.30, caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, a murit în Provincia Zabul, Afganistan. Ministrul Apărării Naţionale a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurenţiu Lixandru, care şi-a sacrificat viaţa “sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan”.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult