Acasa Top SecretArmata Americanii mai au doar 15 baze în Irak

Americanii mai au doar 15 baze în Irak

scris de M.A.
5 afisari

De la 505 baze militare, SUA mai dispun în prezent, în Irak, de doar 15, în apropierea datei de 31 decembrie, termenului limită privind retragerea din regiune.

Baza americana abandonata (foxnews.com)

Baza americana abandonata (foto: foxnews.com)

Nouă din aceste baze sunt administrate de americani, iar şase au conducere comună cu forţe irakiene, a declarat generalul de brigadă Rock Donahue, care conduce unitatea de geniu a forţelor SUA în Irak, transmite Moldpres. În aceste baze operează 39.000 de soldaţi şi peste 38.500 personal contractual, conform unui document furnizat de armata americană.

Toate aceste baze vor trece sub controlul forţelor irakiene până la 31 decembrie 2011, conform acordului de securitate semnat de cele două ţări în 2008. La 21 octombrie, preşedintele Barack Obama a confirmat retragerea tuturor soldaţilor americani din Irak până la sfârşitul anului, ceea ce va pune capăt celor nouă ani de prezenţă militară a SUA în Irak, angajată de fostul preşedinte George W. Bush.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult