Acasa Top SecretArmata Angajarea ȋn aviația militarǎ SUA interzisǎ pentru atei

Angajarea ȋn aviația militarǎ SUA interzisǎ pentru atei

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Unul dintre piloții din Armata Aerului  a fost anunțat cǎ va fi dat afarǎ dacǎ nu o sǎ depunǎ un jurǎmȃnt ȋn fața lui Dumnezeu.

Angajarea ȋn aviația militarǎ SUA interzisǎ pentru atei (foto:zytzb.cn)

Angajarea ȋn aviația militarǎ SUA interzisǎ pentru atei (foto:zytzb.cn)

Astfel, pilotul ateu este obligat sǎ depunǎ jurǎmȃntul folosind formula „Fie ca Dumnezeu să mă protejeze!” sau nu va fi acceptat ȋntre rȃndurile armatei. În trecut, piloții puteau opta pentru o frază alternativă și evita astfel cuvintele ‘Fie ca Dumnezeu să mă protejeze !’ în momentul depunerii jurământului. Dar Armata Aerului a schimbat această practică în octombrie 2013.

Pilotului i-a fost respinsă luna trecută cererea de reangajare în armată din cauza acestui refuz de a depune jurământ în fața lui Dumnezeu, anunțȃnd cǎ este pe cale, în prezent, să înceapă o acțiune în justiție împotriva armatei. Avocata lui, Monica Miller, a anunțat cǎ Armata Aerului nu și-a exprimate „nici cea mai mică dorință a ajunge la un acord amiabil”, amintind cǎ aceasta încalcă Constituția și „guvernul nu poate forța un ateu să depună un jurământ care afirmă existența unei ființe supreme”.

O purtătoare de cuvânt a US Air Force, Ann Stefanek, a amintit simplu că sergentul are termen limită luna noiembrie pentru a se reangaja și a depune jurământul. Având data limită pentru reangajare în armată stabilită în noiembrie, acest sergent de la baza aeriană din Creech, statul american Nevada, al cărui nume nu a fost făcut public, va fi obligat să dea în judecată guvernul într-un tribunal federal, potrivit declarațiilor avocatei. Conform Agerpres, celelalte ramuri ale armatei americane nu impun această referință la Dumnezeu în cursul depunerii jurământului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult