Acasa Top SecretArmata Arabia Saudită a trimis avioane de luptă la Incirlik

Arabia Saudită a trimis avioane de luptă la Incirlik

scris de D.S.S.
11 afisari

Arabia Saudită a desfășurat avioane de luptă la baza aeriană de la Incirlik, Turcia, cu obiectivul „intensificării” operațiunilor împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a anunțat duminică un oficial de rang înalt din Ministerul Apărării de la Riad, transmite AFP.

Saudi Arabia to send fighter jets to Turkey's İncirlikArabia Saudită a desfășurat avioane de luptă la baza aeriană de la Incirlik, Turcia, cu obiectivul „intensificării” operațiunilor împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a anunțat duminică un oficial de rang înalt din Ministerul Apărării de la Riad, transmite AFP.
„Regatul saudit are astăzi o prezență la baza aeriană de la Incirlik, în Turcia”, a declarat generalul de brigadă Ahmed Assiri, vorbind la postul Al-Arabiya.

Avioane ale forțelor aeriene saudite sunt prezente (la Incirlik) cu echipajele lor pentru a intensifica operațiunile aeriene (împotriva SI), în paralel cu misiunile purtate de la bazele aeriene din Arabia Saudită”, a adăugat responsabilul militar.

Potrivit acestuia, desfășurarea avioanelor urmează deciziei luate de coaliția internațională antijihadistă, săptămâna aceasta la Bruxelles, de a „intensifica operațiunile aeriene împotriva Daesh”, acronimul arab al Statului Islamic.

Răspunzând unei întrebări, generalul saudit a subliniat că desfășurarea acestor avioane la Incirlik se înscrie în cadrul coaliției „conduse de SUA”, neținând de o „acțiune bilaterală” între Riad și Ankara.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a evocat sâmbătă o desfășurare de avioane de vânătoare saudite la baza de la Incirlik, declarând și că țara sa și Arabia Saudită ar putea desfășura o operațiune terestră împotriva SI în Siria.

În interviul menționat, generalul saudit a reiterat că Riadul este pregătit să trimită trupe la sol în Siria în cadrul coaliției antijihadiste.

„Există un consens în interiorul forțelor coaliției cu privire la lansarea de operațiuni la sol, iar regatul (saudit) este angajat în acest consens”, a indicat generalul Assiri, menționând că „experți militari se vor reuni în zilele următoare pentru a pune la punct detaliile, efectivele și rolul fiecărui stat” din coaliție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult