Acasa Top SecretArmata Armata a rămas fără Marele Cartier General

Armata a rămas fără Marele Cartier General

scris de D.S.S.
3 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea art. 8 din Legea apărării naţionale a României nr. 45/1994 a informeat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat transmis ziuaveche.ro

Centrul operaţional de conducere militară

Centrul operaţional de conducere militară

Potrivit actului normativ adoptat de Parlament şi trimis spre promulgare şefului statului, articolul 8 prevede că în caz de agresiune armată, la instituirea stării de asediu, declararea stării de mobilizare sau a stării de război, conducerea acţiunilor militare la nivel strategic se realizează prin Centrul naţional militar de comandă.

Actul normativ prevede că structura organizatorică şi atribuţiile Centrului naţional militar de comandă se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Articolul 8 din Legea apărării naţionale a României prevedea înainte de modificare că,  “pentru conducerea acţiunilor militare la nivel strategic se înfiinţează, pe timp de război, Marele Cartier General, subordonat direct Consiliului Suprem de Apărare a ţării. Numirea în funcţie a şefului Marelui Cartier General se face de către Preşedintele României, la propunerea ministrului apărării naţionale. Structura organizatorică şi atribuţiile Marelui Cartier General se stabilesc din timp de pace prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la propunerea ministrului apărării naţionale”.

2 comentarii

digital 29-04-2011 - 19:23

a mai gasit base- adica ia mai bashit mintea- o chestie care sa-L scoata din rahat ,in caz ca o comite d.p.d.v. militaro-politic!!!e de rasul curcilor cu omuletul cretin!!!
dar nici cu parlamentul rahatian nu mi-e rusine!!!

tanase marian 30-04-2011 - 18:56

excelentele voastre pun acum si aici o antrebare domnului presedinte basescu,,.oare cand acesti martiri ai natiei romane,vor ajunge sa treaca an rezerva ,…………….. li se va antampla si lor drama mea,. astfel la un ,,a. v. c. ,, am fost refuzat de medicul de familie de la i. g. p. ,iar la spitalul ministerului de interne am gasit trei colonei medici beti an cabinet care prin refuzul lor m au transformat antr un infirm,,. unul batran deja ere mi a spus din prag,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,,…. recent la o recadere a bolii mele absolut total netratata am mers cu fiica mea la clinica fundeni unde un derbedeu medic m a dat afara an strada cand i am raportat drama mea de la m. i. ,,……………….normal la o asemenea sesizare ar trebui sa de misioneze ministrul sanatatii si sa mi raspunda presedintele tarii,,.rusine romani rusine romania,,nu pot sa merg ,eu de sase luni nu am iesit pe strada,,……………mi se fura domnule prim ministru 70 de roni la pensia militara si nu am primit niciodata nici o atentie chiar de fapt am fost dat afara an strada de acel derbedeu nenorocit,,……………….rusine .voi eroi ce aveti de spus,,……………….pe mine nu ma ajuta nimeni sa fiu tratat undeva an strainatate,,………,,tanasemarian251146@yahoo.com,,……..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult