Acasa Top SecretArmata Armata americană înființează o nouă Unitate de Sprijin la Deveselu

Armata americană înființează o nouă Unitate de Sprijin la Deveselu

scris de C.S.
17 afisari

Forţele Navale ale SUA înfiinţează o nouă Unitate de Sprijin în România. Baza de la Deveselu, al cărei sistem antirachetă va deveni funcţional în anul 2015, va avea sute de angajaţi americani – militari şi civili.

Armata americană preia controlul bazei antirachetă de la Deveselu.

Armata americană preia controlul bazei antirachetă de la Deveselu.

În noua Unitatea de Sprijin a Forţelor Navale (NSF) de la Deveselu, vor fi montate, în premieră, sisteme antibalistice Aegis pentru uz terestru, o versiune modificată a instalaţiilor navale operaţionale din anul 2004.

Sistemul Aegis, instalat pe nave militare sau pe platforme maritime, are rolul de a intercepta rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune. În prezent, există cel puţin 24 de sisteme Aegis instalate pe nave militare americane, patrulând în Oceanul Pacific şi în Marea Mediterană. Sistemul antirachetă NATO din Europa are obiectivul de a contracara ameninţări reprezentate de ţări precum Iranul. O altă componentă a sistemului antibalistic este sistemul terestru mobil de mare altitudine THAAD, instalat pe camioane militare.

Unitatea de Sprijin a Forţelor Navale ocupă aproape 174 de hectare. Amplasamentul va consta dintr-un sistem radar şi sistemul de comandă, control şi comunicaţii aferent. Separat, va găzdui mai multe module de lansare care conţin sisteme de interceptare SM-3.

Căpitanul William Garren, din cadrul Forţelor Navale americane, va fi, începând de azi, comandantul bazei de la Deveselu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult