Acasa Top SecretArmata Armata continuă misiunile de salvare din judeţele calamitate

Armata continuă misiunile de salvare din judeţele calamitate

scris de C.S.
12 afisari

Armata continuă misiunile de salvare din judeţele afectate de ninsorile abundente căzute în ultimele zile. Câteva sute de militari au intervenit pentru deszăpezirea mai multor localităţi sub COD PORTOCALIU sau ROŞU de viscol.

Câteva sute de militari au intervenit în judeţele calamitate. (foto: agerpres)

Acțiunile de deszăpezire se desfășoară, în prezent, în județul Buzău — în orașele Buzău și Râmnicu-Sărat, dar și pe comunicația Râmnicu-Sărat — Brăila, în județul Brăila — în localitățile Făurei și Scorțaru Nou, și în județul Vâlcea — în localitățile Glăvile, Budești, Galicea, Olanu, Drăgoești și Stoilești.

În zonele aflate încă sub coduri de avertizare meteorologică, Ministerul Apărării Naționale dispune de peste 5.800 militari cu circa 930 de mijloace tehnice, iar în zonele adiacente de aproape 2.200 militari și 270 de mijloace tehnice.

În cursul nopții, militarii Batalionului 3 Geniu au intervenit pentru salvarea unei persoane vârstnice, cu afecțiuni medicale, din satul Gecia, județul Buzău. Aceasta a fost preluată cu un autovehicul militar pe șenile de la o autosanitară ISU blocată în zăpadă și transportată la o salvare SMURD.

Tot azi-noapte, militari ai Forțelor Navale și Diviziei 2 Infanterie au salvat 20 de persoane care se aflau într-un microbuz înzăpezit între localitățile Gura Dobrogei și Mihai Viteazu, județul Constanța, pe care le-au transportat, împreună cu alte persoane sinistrate din localitățile Lumina și Cogealac, la sediul primăriilor de pe traseu. Pe DN 22, între Constanța, Lumina și Tariverde, continuă acțiunea de salvare a vieților persoanelor aflate în autovehiculele blocate pe șosea.

În localitățile Vâlcele și Brădeanu, din județul Buzău, și în municipiul Brăila, militarii transportă și distribuie alimente persoanelor aflate în dificultate, iar la Boboc, județul Buzău, continuă deszăpezirea locuințelor populației.

3 comentarii

Tache 30-01-2014 - 15:23

Nu exista judete calamitate !! Asa ninge in Romania in timpul iernii, asa a nins si pe vremea parintilor si bunicilor nostri. Tara este calamitata, statul este calamitat !

Den Siao Pin 30-01-2014 - 19:27

Paradoxal desi propozitiile afirma lucruri diferite…toate sunt absolut adevarate!

Pribeagul 30-01-2014 - 21:36

Asa-i!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult