Acasa Top SecretArmata Armata declară război caniculei. Cort de urgenţă la CCA

Armata declară război caniculei. Cort de urgenţă la CCA

scris de M.A.
7 afisari

Armata Română declară război caniculei. Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Bucureşti va instala un cort de asistenţă medicală pe esplanada din Piaţa Tricolorului, în faţa Palatului Cercului Militar Naţional (n.red. – fosta CCA).

cort la CCA

Începând de astăzi, 15 iulie, trecătorii vor putea beneficia gratuit, pe toată perioada în care temperaturile vor fi caniculare, de servicii medicale asigurate de medici şi asistenţi ai SUUMC, specializaţi în medicină de urgenţă.

Cortul este dotat cu instalaţii de ventilare a aerului, are asigurată în permanenţă apă rece, iar o ambulanţă a SUUMC va fi staţionată permanent în apropiere.

Pacienţii care vor necesita investigaţii suplimentare vor putea fi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a SUUMC, unde personalul de specialitate este pregătit să acorde asistenţa necesară.

Potrivit MApN, acţiunea se defăşoară în urma dispoziţiei ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ca urmare a atenţionării meteorologice de cod galben, emisă pentru acest sfârşit de săptămână de Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit căreia vremea va fi caniculară în Capitală, iar indicele de confort termic se va situa peste pragul critic.

5 comentarii

TOM Cc 15-07-2011 - 19:20

Intrati in cort si stati 15 minute !! Daca nu are sistem de ventilatie este sauna !
Militarii stiu ce inseamna sa dormi in cort vara sau iarna prin poligoane saptamani intregi .

Denali 15-07-2011 - 23:44

Armata a declarat razboi caniculei ,si canicula…a invins….

Razboiul armatei impotriva caniculei nu a reusit sa coboare temperatura ambianta, nici macar cu o sutime de centigrad…probabil ca in acest moment , generalii din comandamentul armatei , se pregatesc sa aduca intariri , pe frontul impotriva …caniculei…

Ce este nostim este faptul ca Natura nici nu a primit depesa , inca, ca este in stare de raboi cu armata…

Ca intotdeuna in Istoria Lumii cand armatele declara razboi Naturii , Natura intotdeuna iese invingatoare…

Armata a fost creata , antrenata si inarmata ca sa declare razboi , spre exemplu separatistilor maghiari din Ardeal si lui Smirnov in Tiraspol…

Armata nu a fost creata , antrenata si dotata, sa declare razboi inundatiilor, zapezilor, furtunilor , secetelor, cutremurelor ….

Trebuie sa pararasesc Twilight Zone cat mai curand….

Lt.col(r)ing.Vasile 17-07-2011 - 23:18

V-am ciuruit GAOZARILOR.
(Noiembrie 2009, aniversarea 150 ani SMG, inainte de alegeri…)
Traian Băsescu vorbeşte:
“Gata? Sîntem numai între noi? între noi bărbaţii? Domnilor generali, ofiţeri, subofiţeri, angajaţi civili ai Statului Major General vreau să vă spun doar două cuvinte, nu va dura mai mult de un minut.
Ştiu de asemenea că sînt probleme cu asigurarea banilor pentru haine şi vreau să vă spun foarte deschis: la fel cum şi cu acele amînări de sporuri aş fi putut face o intervenţie care să reglementeze lucrurile pentru armată, sigur luînd bani din altă parte, defavorizînd altă categorie. N-am făcut acest lucru şi nici nu vreau să-l fac. Nu vreau să-l fac pentru că în mod cert ar fi campanie : armata în preajma alegerilor îşi primeste drepturile, preşedintele nu ştiu ce face… şi aş implica armata într-o dezbatere politică inutilă. Ce vă asigur însă e că imediat după alegeri, pînă în decembrie, în ianuarie veţi primi aceste drepturi restante.
Şi mai este un lucru care mărturisc că ma deranjează: dezbaterile pe tema pensiilor militare. Sînt opinii diferite, unii spun că sînt militari în rezervă care pierd la pensie. Militari nu fac parte dintr-un sistem privilegiat de pensii, este un sistem de pensii militare, deci n-au de ce să se considere în zona privilegiaţilor. Ca atare, vă asigur că dacă acestă lege (va ajunge) într-o forma care pune sub semnul întrebări menţinerea pensiilor ofiţerilor în rezervă o voi trimite înapoi la Parlament pentru a fi discutată şi pusă în regulă. Nu exclud posibilitatea să cer revenirea la un sistem de pensii militare aşa cum sînt aproape în toate statele NATO. Deci în ceea ce priveşte sistemul de pensionare lucrurile încă sînt departe; e mai mult dezbatere decît realitate. (…) Pensiile militare nu pot fi afectate.
Iar în zona cealaltă, cu cele şase zile vă rog să mă credeţi că am considerat că a forţa nota acum şi a pune armata în preajma alegerilor în situaţia de a fi reclamată că uite şi-a primit bani că are nevoie preşedintele de voturi, am vrut să evit o asemenea dezbatere, dar vă asigur că lucrurile vor fi rezolvate în ianuarie. Eu vă mulţumesc mult pentru înţelegere, vă spun încă o dată la mulţi ani de ziua SMG şi vă asigur de toată preţuirea mea pentru militari
(…)
Eu am fost foarte reticent, destul de reticent cu avansările la gradul de general. În general am solicitat să fie comandanţi de unităţi şi oameni cu funcţii în Statul Major care să justifice gradul de general. Acum de 1 decembrie vor fi avansările normale la gradul de general. (…) Dacă sint ofiţeri care au fost în teatre, conduc acum unităţi sau au ajuns la a putea fi avansaţi la gradul de general vă rog să nu ezitaţi să faceţi propuneri dumneavostră (…) precum şi ofiţeri care sînt implicaţi în conducerea operativă a armatei.”
Cum răspund cei care încalcă jurământul prevăzut la art. 82 din Constituţia României unde se spune printre altele „Jur … să respect Constituţia şi legile ţării …” ?
Consider ca nici nu mai e nevoie de raspuns pentru explicitarea acestei situatii şi vă mulţumesc anticipat pentru bunăvoinţa şi răbdarea de a-mi citi aceste rânduri.

Doru Dragomir 18-07-2011 - 00:11

Va atrag atentia sa nu mai postati acelasi mesaj de mai multe ori

YAAKOV 18-07-2011 - 09:08

Va este teama de Basescu ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult