Acasa Top SecretArmata Armata germană foloseşte cozi de mătură în loc de mitraliere la aplicaţiile NATO

Armata germană foloseşte cozi de mătură în loc de mitraliere la aplicaţiile NATO

scris de D.S.S.
60 afisari

Cozi de mătură în loc de mitraliere – asta au folosit militarii germani într-un exerciţiu NATO, desfăşurat acum câteva luni în Norvegia. 
bilndate germaneTeleviziunea de stat ARD a declansat un adevarat scandal dupa ce a prezentat rapoarte care arata ca armata germana e nepregatita pentru un conflict iar unele unitati sunt dotate cu maturi in loc de arme. Mai grav, aceste lucruri aceste lucruri se intampla chiar in divizia blindata cu care Berlinul contribuie la fortele de elita ale NATO, aparand tarile baltice de un posibil atac rusesc.
Raportul intern mentioneaza si o situatie din timpul unui exercitiu multinational desfasurat in Norvegia, in cursul caruia militarii germani au fost nevoiti sa ascunda faptul ca vehiculele lor blindate nu sunt echipate cu armament. Asa ca, pe post de mitraliere, soldatii au montat niste cozi de matura vopsite in negru. Iar potrivit inspectorilor, situatia nu se rezolvase intre timp, doar ca sefii Bundeswehr dadusera ordin ca ea sa fie tinuta ascunsa de ochii presei.
Jurnalistii de la ARD au pus mana pe un raport intern realizat dupa o inspectie la Batalionul 371 din cadrul Diviziei 13 Panzergrenadier, unitatea de elita a armatei germane.

Documentul prezinta o situatie ingrijoratoare: dispozitivele de vedere pe timp de noapte Lucie nu functionau in 76% din cazuri, 41% din necesarul de revolvere P8 lipsea, la fel si 31% din mitralierele MG3. Iar in cazul vehiculelor blindate GTK Boxer (un fel de TAB-uri, foto jos), armamentul, care in mod normal ar trebui sa constea din mitraliere de calibrul 12,7 sau lansatoare de grenade, lipsea in proportie de 100%.

Nu ar fi o mare problema daca o unitate din Bundeswehr ar avea probleme cu armanentul, insa aceasta nu este orice unitate, ci parte din Forta de Raspuns a NATO (NRF). Forta care, in clipa de fata, este sub comanda Germaniei – tara care furnizeaza si grosul trupelor. Creata cu ocazia summit-ului din Tara Galilor, NRF ar trebui sa fie prima bariera in calea unui posibil atac rusesc, potrivit sefului NATO, Jens Stoltenberg.

Potrivit ARD, sefii Bundeswehr ar fi declarat ca nu exista nicio problema de dotare la contingentul german din NRF atunci cand au preluat conducerea acestei unitati. Generalii de la Berlin ar fi spus ca soldatii lor sunt gata in orice clipa sa intre in lupta, ascunzand problemele. Jurnalistii au contactat si membri ai Comisie de Aparare din Bundestag, care au spus ca nu au fost informatii despre deficiente in dotarea armatei. In schimb, Ministrul Apararii a semnat un contract extrem de costisitor de dotare cu elicoptere de lupta si transport.

Ancheta jurnalistilor germani a facut deliciul presei ruse aproape imediat dupa ce a fost prezentata la TV. Informatia a fost preluata atat de agentia TASS de la Moscova, cat si de Rossiiskaia Gazeta, „Monitorul Oficial” al Rusiei. „Lipsa de arme a atins asemenea proportii in armata germana incat in loc sa primeasca pusti, soldatii primesc maturi”; „politicienii germani sunt rupti de realitate”, scrie presa rusa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult