Acasa Top SecretArmata Armata israeliană a interzis Pokemon Go

Armata israeliană a interzis Pokemon Go

scris de D.S.S.
32 afisari

Armata israeliană a anunțat că din rațiuni de securitate în niciuna din bazele sale nu poate fi jucat popularul joc Pokemon Go, scrie UPI.com.

pokemon-israelDivizia pentru Securitatea Informației din cadrul Armatei israeliene a anunțat că nu permite ca acest joc să poată fi rulat în interiorul facilităților sale militare din cauza utilizării camerei video a telefonului mobil și a funcțiilor de geolocație de care dispun telefoanele moderne. Aceste informații ar putea fi exploatate de elemente ostile.

De asemenea, oficiali militari israelieni s-au arătat îngrijorați de acele aplicații mobile care arată similar jocului Pokemon Go dar care sunt create pentru colectarea datelor.

”Jocul este o sursă pentru strângerea informațiilor”, a indicat departamentul într-o notă de avertizare transmisă soldaților și ofițerilor, atenționând foarte clar că ”jocul nu poate fi jucat într-o bază a armatei”.

De asemenea Armata israeliană le-a interzis soldaților activi să dezvăluie pe rețelele de socializare că se află în serviciul armatei.

Anterior, Marina militară israeliană a postat o fotografie pe Facebook în care un militar aflat în timpul serviciului era înfățișat ținând Pokeball și confruntându-se cu un Gyarados, un foarte puternic Pokemon de apă. Alături de această fotografie se afla mesajul: ”Pokemon pe care doar noi putem să îl prindem”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult