Acasa Top SecretArmata Armata romana isi intareste pozitia in sudul Afganistanului

Armata romana isi intareste pozitia in sudul Afganistanului

scris de Ziua Veche
2 afisari

In baza romaneasca din provincia Zabul(Afganistan) a avut loc ceremonia militara prilejuita de transferul de autoritate pentru partea de nord-est a zonei de responsabilitate a structurilor romanesti prezente in Afganistan, intre Batalionul 33 Manevra POSADA si Batalionul 812 Manevra SOIMII CARPATILOR.

La activitate au fost prezenti, alaturi de militarii celor doua batalioane, colonelul James Blackburn, comandantul Combined Team Zabul, colonelul Nicolae Ciocoiu, reprezentantul Statului Major General, comandantii structurilor militare romanesti din provincia Zabul, precum si reprezentanti ai autoritatilor publice locale afgane si comandanti ai structurilor din cadrul Fortelor Nationale de Securitate Afgane.

Ceremonia a cuprins intonarea imnului national al Romaniei, raportul celor doi comandanti, locotenent-colonelul Costel Ionescu, comandantul Batalionului 33 Manevra si locotenent-colonelul Cornel Scurt, comandantul Batalionul 812 Manevra si oficierea serviciului religios.

Batalionul 812 Manevra SOIMII CARPATILOR s-a alaturat Batalionului 811 Manevra DRAGONII TRANSILVANI, aflat in Afganistan de aproximativ doua luni. Ambele batalioane fac parte din Brigada 81 Mecanizata „General Grigore Balan” din Bistrita, care este si principalul generator al componentei de comanda, control si stat major Combined Team Zabul.

Brigada 81 Mecanizata din Bistrita este prima mare unitate din Armata Romaniei care are dislocate in teatrul de operatii, in acelasi timp, doua batalioane de manevra si o componenta de comanda si stat major de nivel brigada.

Militarii brigazii au la activ numeroase misiuni externe, fiind prezenti in teatrele de operatii din afara tarii din anul 1996. Ei au participat la misiunile asumate de Armata Romaniei in Angola, Kosovo, Irak si Afganistan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS