Acasa Top SecretArmata Armata si-a testat sistemele de aparare

Armata si-a testat sistemele de aparare

scris de Ziua Veche
64 afisari

Peste 4000 de militari de la toate categoriile de forte ale armatei au fost angrenati, in ultimele doua saptamani, in desfasurarea celor mai ample exercitii cu trageri de lupta, din acest an, in poligoanele din Capu Midia si Malina.
 Ministrul apararii nationale, Gabriel Oprea, si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, au participat vineri, 18 iunie, in Poligonul Capu Midia, la activitatile desfasurate in ultima zi a exercitiului militar „VECTORUL 2010”.

In cadrul exercitiului, militari din Fortele Navale au executat trageri de artilerie cu armamentul de toate calibrele de la bordul navelor, au lansat bombe antisubmarin si torpile, iar o nava purtatoare de rachete si o instalatie mobila de rachete de la litoral au lansat rachete anti-nava. Au fost angrenate 16 nave militare si doua elicoptere Puma Naval, precum si alte forte si mijloace.

In aceasta perioada, peste 100 de militari din Fortele Terestre, de la Regimentul 53 Rachete Antiaeriene „TROPAEUM TRAIANI”, au executat, de asemenea, trageri de lupta cu complexe de rachete antiaeriene in cadrul unor exercitii tactice.
Aproximativ 2000 de militari din Fortele Aeriene au participat la exercitiile „Soimul 2010” si „Istria 2010”, in poligoanele Malina si Capu Midia, activitati care au implicat toate armele din compunere: aviatie, artilerie antiaeriana si rachete sol-aer, radiolocatie, geniu, razboi electronic si transmisiuni.

 

 

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult