Acasa Top SecretArmata Armata SUA a inaugurat baza de tranzit de la Mihail Kogǎlcineanu

Armata SUA a inaugurat baza de tranzit de la Mihail Kogǎlcineanu

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Aproximativ 300 de soldați americani au decolat luni, 3 februarie, de la noua bază de tranzit Mihail Kogălniceanu, îndreptându-se către Afganistan unde vor îndeplini o misiune de nouă luni.

Armata SUA a inaugurat baza de tranzit de la Mihail Kogǎlcineanu (foto:dantomozei.ro)

Armata SUA a ales această bază ca facilitate de tranzit după ce parlamentul din Kârgâzstan a respins anul trecut în luna iunie prelungirea contractului de închiriere a bazei de la Manas. Baza de la Kogălniceanu va fi folosită pentru retragerea soldaților americani staționați în Afganistan, proces planificat să se încheie până la sfârșitul acestui an, dar și ca centru de tranzit pentru cei 10.000 de instructori ai armatei SUA care își vor continua activitatea pentru antrenarea armatei afgane încă doi ani, în cazul în care autoritățile de la Kabul vor semna acordul bilateral de securitate cu SUA.

Baza de la Kogălniceanu are 350 de angajați civili și militari și poate găzdui 2.000 de persoane aflate în tranzit. Soldații americani par să prefere această bază în locul celei de la Manas. „Facilitățile sunt foarte bune; aici sunt clădiri, nu corturi”, afirmă unul dintre ei potrivit portalului militar army.mil. Soldații americani care au decloat luni, 3 februarie,  spre Afganistan au reprezentat fiind primul contingent ce folosește această facilitate după ce ea a fost amenajată ca centru de tranzit pentru personalul militar al SUA, consemnează joi, 6 februarie presa americanǎ, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult