Acasa Top SecretArmata Armata trece la F16. Piloții, instruiți în Portugalia

Armata trece la F16. Piloții, instruiți în Portugalia

scris de C.S.
44 afisari

Noile avioane F16, modernizate la standardul  F-16 MLU M5.2, vor intra în dotarea Armatei în 2016. Primii piloți pleacă în Portugalia, mâine, pentru prima etapă a instructajului.

Armata trece la F16. Piloții, instruiți în Portugalia.

Armata trece la F16. Piloții, instruiți în Portugalia.

Militarii Forţelor Aeriene Române, care vor urma un curs de pregătire pentru trecerea pe aeronave F-16, vor pleca marţi, 30 septembrie, spre Portugalia, cu o aeronavă militară.

Detaşamentul este format din 23 de ofiţeri şi maiştri militari din Forţele Aeriene: piloţi, personal tehnico-ingineresc şi specialişti în planificare.

Cursul, organizat la Baza 5 Aeriană din Monte Real, Portugalia, este format din mai multe module şi se va desfăşura în mai multe serii la care vor participa peste 80 de militari români, pe o durată de aproximativ doi ani.

Programul strategic „Avion multirol al Forţelor Aeriene”, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, prevede realizarea, în prima fază, a unei capabilităţi aeriene iniţiale şi ulterior, gradual, a capabilităţii finale cu avioane de generaţia a cincea, parcurgând o perioadă de tranziţie asigurată cu avioane F-16.

Avioanele F-16 achiziţionate din Portugalia vor avea resurse de zbor în medie de peste 4.500 de ore de zbor fiecare, iar perioada de exploatare va fi de minimum 20 de ani, în condiţiile unui nivel de instruire de minim 200 de ore de zbor pe avion.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult