Acasa Top SecretArmata Armata ucraineană a declanşat asaltul la Doneţk

Armata ucraineană a declanşat asaltul la Doneţk

scris de D.S.S.
3 afisari

Ofensiva armatei ucrainene în estul rusofon devine tot mai sângeroasă. Ministerul de Interne de la Kiev anunţă că 30 de soldaţi ar fi fost ucişi, într-un atac cu rachete lansat de separatişti.

Armata ucraineană a declanşat asaltul la Doneţk

Anunţul vine în condiţiile în care preşedintele ucrainean Petro Poroşenko tocmai declarase că este dispus la o încetare a focului, de ambele părţi.

Liderul de la Kiev cere însă ca frontiera cu Rusia să fie asigurată pentru a opri fluxul de arme şi combatanţi în sprijinul rebelilor. Prinşi între cele două tabere, civilii nu au decât de suferit. Cel puţin 15 oameni au fost răniţi, iar alţi câţiva au murit la Lugansk după ce un autobuz cu mineri a fost lovit de un obuz.

Demonstraţie de forţă cu tancuri pe străzile din Doneţk. Comandanţii separatiştilor din estul Ucrainei au dorit să arate că sunt gata îşi apere poziţiile cu orice preţ, în faţa iminentului atac al armatei.

Armata ucraineană a început operaţiunile de încercuire a oraşului Doneţk, printr-un atac asupra unei localităţi din estul metropolei. Pe principalele şosele care duc spre Doneţk au fost amplasate puncte de control şi zeci de tancuri sunt concentrate la marginea terenurilor agricole. Un înalt responsabil ucrainean a declarat că oraşele Doneţk şi Lugansk, controlate de rebeli, nu vor fi bombardate de aviaţie şi nici de artileria grea. Potrivit oficialilor de la Kiev, cucerirea celor două oraşe ar putea avea loc în decurs de o lună.

10 comentarii

UnUL 11-07-2014 - 17:02

Succes și cât mai puține pierderi armatei ucrainiene!

Antibasistul 11-07-2014 - 17:05

Vezi ca-l superi pe Tache!

ValVerde 11-07-2014 - 17:11

Tache e ocupat cu molfaitul ciorapilor mei.
Plinge ca Vova Putin s-a kkt pe el. Nu mai are timp sa se supere…

UnUL 11-07-2014 - 17:19

Protache să meargă să lupte alături de ruși, rusofoni și rusofili pentru apărarea Donețkului. Ar fi într-o companie foarte bună:

Fost şef KGB în Transnistria, urmărit pentru delapidare, numit vicepremier în „Republica Doneţk”
de Paul Filimon , 11 iulie 2014

Fostul şef al serviciilor de securitate din Transnistria, Vladimir Antiufeev, urmărit penal la Tiraspol pentru delapidare de fonduri, a fost numit „vicepremier” în „Republica P. o p u l ară Doneţk”, autoproclamată de separatişti în estul Ucrainei, informează Mediafax.
Cetăţean rus, Vladimir Antiufeev a fost demis de la conducerea serviciilor de securitate transnistrene de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, în 2012. El s-a refugiat în Rusia după ce autorităţile separatiste de la Tiraspol au deschis pe numele său un dosar penal pentru delapidare de fonduri.
Numirea lui Vladimir Antiufeev a fost anunţată într-o conferinţă de presă de Aleksandr Borodai, „premierul” separatist de la Doneţk, potrivit Wall Street Journal. Aleksandr Borodai a precizat că Vladimir Antiufeev se va ocupa de securitate, justiţie şi afaceri interne.
Mai multe persoane cu legături în regiunea separatistă Transnistria deţin poziţii cheie în regiuni din Ucraina, în urma ofensivei declanşate de separatiştii proruşi din est. Astfel, liderul separatiştilor din Doneţk, Igor Strelkov, care, potrivit presei, ar fi fost ofiţer al serviciilor militare ruse, a dezvăluit că a luptat în conflictul din Transnistria. Strelkov şi „premierul” Aleksandr Borodai au jucat un rol decisiv în anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, iar în prezent conduc operaţiunile militare desfăşurate la Doneţk, în estul Ucrainei. În plus, premierul din Crimeea, Serghei Aksionov, este originar din Republica Moldova..

tomi 11-07-2014 - 22:47

Ce face Tache?, ii masacrati fratii rusi, sa va fie rusine. Am auzit ca s-a dus voluntar sa lupte cu criminalii rusi, adica de partea lor, el intelege mai greu si ma tem sa nu fie tulburat..

Titircă Inimăbună 12-07-2014 - 00:03

RUSII TREBUIE BOMBARDATI PASARESTE , si anume pana incepe Closca cu puii de aur sa ciripeasca cum ca tezaurul furat de rusi a fost intos inapoi.

Ostafi Florea 12-07-2014 - 02:27

Bebelusii de la Kiev, incalziti, zbarliti, plini de pipi si ciocolata, au declansat ofensiva impotriva ultimului bastion al utilizatorilor de olite. Eliberati de pemparsii sovietici, acestia au jurat sa duca pana la capat lupta impotiva „gazelor” cu care rusii ametesc mintea tinerei Ucraine.

Gorbul Valeriu 12-07-2014 - 11:00

Informaţie utilă şi, cred, destul de neutră.

pathfinder 12-07-2014 - 13:48

Cum poate fi informatia neutra?

Tache 13-07-2014 - 20:48

Ethnic cleansing is a very strong term, yet it is the only applicable term for the systematic slaughter of those resisting Fascism in the Ukraine – most of whom are target for their Russian heritage.

…………………………………………………………………………………………..

„What we see now in Ukraine is a terror against own people unleashed by militaries and far-right squads. The soldier of far-right battalion Donbass Oleh Dub relates about recent ‘cleansing’ of the village of Nikolayevka near Slavyansk. As he says he witnessed how an unarmed person was shot down. “Our bad chiefs intimidated the soldiers before and indoctrinated them with info that there are no ‘our’ people or civilians in the village – only separatists. And, therefore, we have to make a harsh cleansing, to throw grenades into all ‘dark corners’ and shoot at everybody who seems suspicious” – said Oleh Dub

……………………………………………………………………………………………..

“Only my unit kept guns on safety devices and didn’t use grenades. While others threw grenades into all the directions – into every hole… A man in a T-shirt and sport trousers wento out into his backyard and those paranoids have shot him down. He was unarmed”.

http://www.dailykos.com/story/2014/07/11/1313224/-Ethnic-Cleansing-State-Terrorism-in-the-Ukraine#

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult