Acasa Top SecretArmata Armata ucraineană a declarat că a doborât un bombardier strategic rusesc Tu-22M3

Armata ucraineană a declarat că a doborât un bombardier strategic rusesc Tu-22M3

scris de D.S.S.
212 Afisari

Armata ucraineană a declarat că a doborât un bombardier strategic rusesc Tu-22M3 în urma unui atac al Rusiei cu rachete şi drone asupra oraşelor ucrainene la primele ore ale zilei de vineri, relatează Reuters.
„Pentru prima oară, unităţi de rachete antiaeriene ale Forţelor aeriene, în cooperare cu Direcţia principală de informaţii a Ministerului Apărării (GUR), au doborât un bombardier strategic cu rază lungă de acţiune Tu-22M3, purtător de rachete de croazieră Kh-22, ce sunt utilizate de teroriştii ruşi pentru a ataca oraşele paşnice ucrainene”, a declarat comandantul Forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, într-un comunicat postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Un bombardier strategic Tu-22M3 al Forţelor Aerospaţiale ruse s-a prăbuşit vineri în regiunea Stavropol (în sudul Rusiei) în timp ce se întorcea la bază după o misiune de luptă, a anunţat anterior Ministerul Apărării rus, citat de EFE.

Ministerul a anunţat că avionul nu transporta rachete şi că a căzut într-o zonă nepopulată, fără a provoca distrugeri. „Potrivit datelor preliminare, cauza incidentului a fost o defecţiune tehnică”, se arată în comunicatul oficial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS