Acasa Top SecretArmata Armele secrete ale Pentagonului. Falcon HTV-2 a fost lansat în spaţiu

Armele secrete ale Pentagonului. Falcon HTV-2 a fost lansat în spaţiu

scris de D.S.S.
96 afisari

Un avion experimental fără pilot, care poate ajunge la o viteză de 20.900 de kilometri pe oră, va fi testat joi. Falcon HTV-2 va fi lansat în spaţiu la bordul unei rachete, apoi se va întoarce către Pământ.

Falcon, Vehicul cu Tehnologie Hipersonică 2

Testul anterior de zbor a durat doar nouă minute, iar avionul a fost distrus intenţionat, ca măsură de siguranţă, din cauza dificultăţilor tehnice, scrie dailymail.co.uk.

Dacă vremea o va permite, racheta care va duce avionul în spaţiu va decola de la Baza Air Force Vandenberg din California. Odată ajuns în spaţiu, avionul se va separa de rachetă şi va coborî pe Pământ la o viteză colosală. Drumul dintre New York şi Los Angeles, care în mod normal durează cinci ore, poate fi parcurs de acest avion în doar 12 minute.

Proiectul este realizat de Pentagon şi de Agenţia de Cercetare a Proiectelor de Apărare şi face parte dintr-o generaţie de arme hipersonice care pot lovi mai repede decât rachetele. Armata SUA speră că aceste avioane vor putea elimina teroriştii din orice colţ al lumii în mai puţin de o oră.

Dave Neyland, directorul Biroului Tactic din cadrul Agenţiei de Cercetare a Proiectelor de Apărare, a declarat că instituţia vrea să cunoască mai multe date tehnice pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiei supersonice.

Am câştigat date valoroase de la primul zbor, am făcut câteva modificări pentru a îmbunătăţi acest avion şi acum suntem gata de test„, a declarat Dave Neyland.

Primul zbor al Falcon a colectat date despre aerodinamică, navigare şi despre modul în care căldura afectează avionul. Inginerii nu au aflat motivul exact al defecţiunilor de la primul zbor, care a avut loc anul trecut în aprilie, însă au existat speculaţii conform cărora avionul s-a încins prea tare.

1 comentariu

aurel 15-08-2011 - 11:55

bagati mai putina publicitate in video, e FOARTE iritant sa privesti clipurile voastre (daca sunt ale voastre)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult