Acasa Top SecretArmata Asaltul pentru recucerirea orașului Mosul

Asaltul pentru recucerirea orașului Mosul

scris de D.S.S.
14 afisari

„A sosit momentul victoriei și au început operațiunile pentru eliberarea Mosulului”, a anunțat luni premierul irakian Haider al-Abadi la televiziunea de stat de la Bagdad, preluată de AFP.

Iraqi Forces mosul„Declar astăzi începutul acestor operațiuni victorioase pentru eliberarea voastră de violența și terorismul Daesh„, le-a transmis șeful guvernului locuitorilor orașului considerat în ultimii doi ani capitala autoproclamatului Stat Islamic (SI, sau Daesh după acronimul arab).

Reprezentantul american în coaliția împotriva SI, Brett McGurk, a declarat că Statele Unite stau cu mândrie alături de aliații lor. „Succes eroicelor forțe irakiene, peshmerga (n. red. — luptătorilor) kurzi și voluntarilor din Ninive”, a declarat McGurk, citat de Reuters.

Statele Unite și celelalte state ale coaliției internaționale sunt gata să sprijine Irakul în bătălia pentru recucerirea orașului Mosul, începută luni, a declarat secretarul american al apărării, Ashton Carter, citat de Reuters.
„Este un moment decisiv în campania pentru a administra o înfrângere de durată ISIL” (acronim pentru gruparea Stat Islamic). „Suntem încrezători că partenerii noștri irakieni vor învinge în fața inamicului nostru comun și vor elibera Mosulul și restul Irakului de ura și brutalitatea ISIL”, a mai declarat Carter, la numai câteva ore după ce premierul irakian Haider al-Abadi a anunțat începerea ofensivei.

Orașul Mosul din nordul Irakului, cu o populație de peste două milioane de locuitori, este de doi ani capitala de facto a așa-numitului Stat Islamic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult