Acasa Top SecretArmata Atacurile asupra SI continuǎ. SUA trimite ajutoare ȋn Irak

Atacurile asupra SI continuǎ. SUA trimite ajutoare ȋn Irak

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Ȋn timp ce coaliția internaționalǎ a continuat loviturile aeriene contra Statului Islamic (SI) ȋn Irak și Siria, SUA a efectuat mai multe lansări de ajutoare pentru reaprovizionarea forțelor de securitate irakiene.

Atacurile asupra SI continuǎ. SUA trimite ajutoare ȋn Irak (foto:newstalkflorida.com)

Atacurile asupra SI continuǎ. SUA trimite ajutoare ȋn Irak (foto:newstalkflorida.com)

Centrul de comandament american responsabil pentru Orientul Mijlociu și Asia Centrală (CENTCOM) a anunțat cǎ „la cererea guvernului irakian”, armata americană a efectuat vineri și sȃmbǎtǎ „multiple” lansări în apropiere de Badji, oraș situat la 200 km nord de Bagdad. În total, aparatele americane au livrat 36 de pachete conținând 7.328 de mese halal, 7.800 de litri de apă și peste 7.200 kg muniție. Acestea sunt primele lansări de ajutoare de care beneficiază forțele guvernamentale irakiene, cele precedente fiind parte din misiuni umanitare pentru civili, cum ar fi yazidi. „Aceste lansări au vocația să ajute forțele de securitate irakiene, care continuă să controleze Badji. Zonele din jurul Badji, în schimb, sunt disputate de ISIL (unul dintre acronimele utilizate de SUA pentru a desemna SI) care își continuă operațiunile în regiune”, a adăugat CENTCOM, potrivit Agerpes.

Totodatǎ, vineri și sâmbătă SUA au efectuat 6 lovituri aeriene în Siria, în apropiere de orașul Kobané, la frontiera cu Turcia, unde au loc lupte grele între forțele kurde și jihadiști. Au fost efectuate  și 4 lovituri în nordul Kobané, distrugând un post de comandă al SI, o clădire și două „mici unități de jihadiști”. Alte 2 lovituri, în sudul orașului, au distrus trei camioane. SUA și Olanda, în cadrul coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste, au efectuat de asemenea trei lovituri aeriene ȋn Irak, dintre care una în apropiere de Tal-Afar (nord) și două la nord-vest de Hit în provincia Al-Anbar (vest).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult