Acasa Top SecretArmata Atașatul militar al României în Mali, găsit mort în camera de hotel

Atașatul militar al României în Mali, găsit mort în camera de hotel

scris de Doru Dragomir
160 afisari

Un colonel român, aflat în misiune în Mali, a murit, luni, în camera sa de hotel. Din primele date, moartea a survenit din cauza naturale, dar este, totusi, verificată de către autorităţile locale.

Colonelul român Gheorghe Cornel Trifu (51 de ani) a fost găsit mort luni la 03:00 (GMT  la Hotel Radisson Blu din Bamako, unde locuia, a confirmat reprezentantul poliției din Mali, Siaka Sidibe.

„Încă nu știm circumstanțele morții acestui ofițer român”, a spus Siaka Sidibé, declarând că a fost deschisă o investigație pentru a afla mai multe.

Gheorghe Cornel Trifu a ajuns sâmbătă la Bamako, acesta cazându-se în camera 620 la etajul 4 al  Hotelului Radisson Blu, situat în Hamdallaye ACI 2000, o zona exclusivista a capitalei Mali.
Colonelul Trifu ar fi trebuit să se întâlnească în Bamako cu ministrul Apărării din Mali și șeful Statului Major General al Armatei din Mali , înainte de a reveni în România pe 10 martie 2019,

Colonelul Cornel-Gheorghe Trifu

”Colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, ataşat al Apărării român în Republica Algeriană Democratică şi Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială în Bamako, Mali, a decedat, astăzi, 4 martie, în camera de hotel în care era cazat. Din primele date, ofiţerul a decedat în cursul acestei dimineţi, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autorităţile judiciare maliene. Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul Gabriel Touré din Bamako, a transmis, luni seară, Ministerul Apărării Naţionale.

Sursa citată a precizat că ofiţerul, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1989. Era veteran al teatrului de operaţii Afganistan, şi, anterior acreditării ca ataşat român al Apărării la Alger, a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Republica Franceză.

A fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari.

Era căsătorit şi avea un copil.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislaţia maliană, repatrierea trupului neînsufleţit al militarului.

”Conducerea M.Ap.N. îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite condoleanţe familiei îndoliate”, au mai transmis oficialii MapN.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult